Gårdagens pass med Silver

Gårdagens pass för Mattias var verkligen ett utav dom bästa, ja det känns som att jag säger det mest hela tiden just nu, men de går verkligen framåt mest hela tiden, sakta men säkert.
 
Vi började jobba lite trav och då också växlingarna mellan trav-passage-trav, trav-piaff-trav och passage-piaff-passage. Alltså hela tiden växlingar så att herr häst inte lär sig vad som kommer här näst. Igår var piaffen riktigt bra, inte en enda gång stannade han och blev arg. Utan han trampade på (lite segt emellanåt) men det gick att påverka och han trampade vidare på stället utan att stanna och backa och stampa med framhovarna som han gjort tidigare. Så himla roligt! Så vi gav oss med det jobbet rätt fort så han skulle få känna sig duktig och att det var lättare att göra så än att gå baklänges.
 
Efter lite pust tog vi istället tag i galoppjobbet och även här mycket förändringar, framåt, tillbaka mot piruettgalopp, öppna efter långsidan, korta diagonalslutor, byten i serier och piruetter på medellinjen. Ibland en halv, ibland en hel och ibland bara ett kvartsvarv allt för att han inte ska förekomma och "kunna själv"
Avslutade med lite byten i varje där jag måste våga påverka för att få ännu större luftigare byten även om det blir lite fel ibland.
Satte 15 fina, luftiga, raka i varje på slutet och joggade av sedan.
 
Blev en lång skrittur ut i skogen efteråt.
 
Så himla roligt och nu känns det verkligen som om Grand Prix är nära. Tänkt att jag har världens snällaste, finaste grand prix häst i stallet! :D