I god tid i stallet imorse och på plats i ridhuset redan vid 7.30, hur trögt det än må vara att ta sig upp när klockan ringer där innan sex är det grymt härligt att ha ridningen färdig innan jobb och annat drar igång.

Bästa Ingrid var på plats och hjälpte oss även idag, hade en härligt rund känsla ifrån början men önskar i framförallt galoppen att han ska ta i lite till och bjuda fram redan ifrån början. 

Jobbade lite skolor i galoppen där fokus just nu är att han ska crawla mer igenom kroppen, ta i och bli ännu mer lösgjord och liksidig. Dom blev bättre och bättre ju fler gånger i jobbade med dessa. 

Sedan gjorde jag lite byten och där är fokus på att kunna ändra innan bytet och att ha honom helt rak, på hjälpen och kvick. Jag jobbar också en massa övergångar mellan skritt-trav och även skritt-galopp och är super noga med hur han startar upp.

I traven fortsatte vi att jobba med skolorna och här är det svåra i dagsläget att få in bakbenen ett snäpp till under kroppen och ändå orka trycka på, det blir lätt antingen att han trycker iväg lite eller att han börjar passagera. Så där fick vi leka och spela en massa på läget och vissa steg glimtar han till.

Avslutade efter att ha pustat med att ta några varv i galopp med lite tempoväxlingar mest bara för att han inte ska lära sig när passen är slut.

Det är verkligen så himla roligt att vara igång igen!Kommentera

Publiceras ej