Fick ett önskemål om att skriva en kort summering om allt som hänt det senaste året och jag kan inte annat än att hålla med att det hänt en massa.
 
Jag startade året nere i Skåne hos Charlotte och Rasmus Haid-Bondergaard där jag bodde, tränade och jobbade tillsammans med Silver. Jag trivdes kanon bra, men i april dök den perfekta familjen till Silver upp där och jag beslutade mig för att sälja.
 
Vilket också innebar att jag åkte hem till Thomas och mitt hus i Härnösand.
 
Var hästlös i lite över 3 månader och jobbade under sommaren på Tigersbageri här i Härnösand.
 
I augusti hittade vi av en slump Romeo som jag fastnade för direkt och jag har inte ångrat mig en sekund.
 
Sen 1 oktober är jag dessutom tillbaka och jobbar på SCA där jag tidigare jobbat i 3 ½ år, på samma kontor men denna gång med helt nya arbetsuppgifter.
 
Romeo och jag har precis kvalat och startat Msvb och planen är att försöka ta honom upp till Grand Prix, till en början kvar här i Härnösand men sen vet jag inte alls var vi hamnar. Jag har jobb här till sista maj så fram tills dess blir jag iallafall kvar här uppe ;)
 
Det var en kort summering av läget och det är bara slänga iväg frågan om ni funderar på något annat :)
 


 
Just nu är det verkligen full fart, förutom jobb, min träning och tävling (är en start kvar i år) har jag också en hel del träningar och lektioner vilket är så himla roligt.
 
I söndags så körde vi igång med en dressyrsatsning för juniorer på Härnösands Hästsport Arena. 12 tjejer hade anmält sig och jag ska under 5 söndagar framöver försöka fömedla det fantastiska med dressyren och lära dom så mycket som möjligt. Det kommer vara en salig blandning mellan teori och ridning i mindre grupper.
 
I måndags satt jag upp och hjälpte en tjej med hennes ponny, den skötte sig kanon bra, så får vi se sedan hur dom bestämmer sig för att lägga upp planen för vinterträningen.
 
Vidare har jag två till träningar ute i Älandsbro denna vecka. Dessa är flitiga och har bokat in träning regelbundet varje vecka.
 
Jag tycker det är så himla roligt att ha träningarna och jag älskar att försöka förmedla det magiska med den här sporten vidare.
 
 
Imorse var det, som dom flesta mornarna jag rider dressyr, upp före tuppen som gällde och på plats i stallet strax innan sex. Skönt nu två mornar är att jag faktiskt fått sällskap av Ingrid i stallet och bort till ridhuset. Det känns inte ens nästan lika tidigt då ;)
 
Efter att ha värmt ett tag började jag jobba med galoppen. Fortfarande är fokus på att få honom kvickare med mer tryck och bygga mer styrka. Jag började med att leka med lite skolor på långsidan och en bit innanför spåret, först bara öppna, sedan öppna-förvändsluta-öppna. Sedan även öppna-diagonalsluta-öppna-diagonalsluta. Allt för att kunna ändra, få ännu mer eftergift och få honom kvickare, i detta försökte jag också ändra lite på tempot.
 
Sedan jobbade jag lite byten först enstaka på diagonalen där jag fick vara noga med att han inte stannade upp och sedan satte jag ihop det till serier, det är fortfarande lite svårt då han antingen vill stanna upp och inte riktigt ta hjälpen eller förekomma mig. Men det blir bättre och bättre.
 
Jobbade även lite mot piruettgalopp på en lite mindre volt och det jobbet kändes det som han tog riktigt bra idag även om han gärna blir lite långsam om han själv får bestämma.
 
I traven jobbade jag på samma sätt med skolorna och här på att få in bakbenen in under magen ett snäpp till och få mer tryck fram till handen, det blir just nu lite blandning mellan galopp, passage och piaff när jag ber om mer men när jag väl får lite till är känslan verkligen magisk. Så det känns härligt att veta att det finns där om ännu bara nått steg emellanåt för tillfället :)
 
Sedan joggade jag ner och promenerade hemåt.
 
Överlag idag hade jag en riktigt trevlig känsla och bakbenen kändes mjukare än igår vilket gör att det är lättare att förändra och jag behöver inte stötta honom lika mycket. Vi kan väl också samanfatta det med att det var riktigt roligt att rida idag :D