Ja hej och hå vad veckorna springer iväg.
 
Nyss var det söndag och nu har vi snart fredag på ingång och helg igen.
 
Romeo har gått riktigt bra i veckan, i måndags tog vi oss en promenade ut i skogen, riktigt häftigt månsken och ingen pannlampa behövdes.
 
I tisdags och onsdags har han gått dressyr och gjort riktigt bra pass.
 
Idag väntar ännu en lugnare dag med en tur ut i skogen och imorgon bitti blir det dressyr igen.
Jag är ledig från jobb imorgon och efter jag ridit ska jag sätta mig på tåget ner till Stockholm där en mys helg med min lillasyster står på schemat. Hon har precis flyttat in i en ny lägenhet så det vankas inflyttningsfest på lördag.
 
Ikväll, efter jobbet, ska jag och Thomas gå ut och äta. Man ska ta alla chanser man kan och fira tycker jag och ikväll firar vi både min placering i helgen och att dom fått bra besked för deras företagsidé.
 
Hoppas ni har en härligt bra torsdag!
 
 
 
Ja igår var det dags för säsongens första tävling.
 
Det var lite oklart ända fram till söndag morgon om vi verkligen skulle våga oss ut på vägen med transporten då dom varnat för både underkylt regn och snöstorm. Men stormen drog forbid under natten och det var Inga problem att köra.
 
Inga större problem med lastningen och körningen men det här med att stå stilla med transporten behöver vi träna mera på. Just nu är det piaff så fort vi stannar...
 
Väl frame parkerade jag in honom I boxen och han hann äta lite medan vi var iväg och fikade.
 
Tog ut honom knappt en timme innan start och skrittade rätt länge. Han kändes helt okej på framridningen, lite seg I fötterna men jag vet inte om han faktiskt var det eller om jag bara är bortskämd med underlaget I ridhuset hemma som ger mer stuns.
 
Väl inne på banan blev han lite nasse igen och smög försiktigt runt fyrkanten. Jag tycker fortfarande det är svårt att rida honom när han blir sån eftersom han sällan/aldrig blir så hemma är det svårt att hitta tajming och hur mycket man ska "ta I" men det kändes ändå som att vi var mer samridna nu än I höstas. Fick väl egentligen bara 3 stora missar, men vet även att det finns mer att hämta I de andra rörelserna också.
 
Himlans kul är han att rida iaf och vi knåpade ihop strax over 64% och därmed knep vi tredjeplatsen och våran första rosett I msvb sammanhang.
 
Nu är det bara att träna vidare och rida så många program som möjligt, men det känns så kul att säsongen är igång igen! 
 
Idag var ju planen ett dressyrpass i ridhuset, i förrgår fick jag veta att ridhuset skulle vara bokat från 07.00 vilket innebar att jag var tvungen att rida nästan en timme tidigare än normalt.
Informerade Ingrid och fick till svar att hon inte orkade sig upp till dess, vilket jag verkligen förstod.
 
Så imorse var jag på plats i stallet vid fem och släppte ut och promenerade bort.
Efter jag värmt tändes lamporna vid ingången och vem kommer där om inte Ingrid, kvart over sex på morgonen för att hjälpa mig. Så himla tacksam att jag har hennes stöd och hjälp och att det faktiskt finns fler som är lika galet nördig som mig.
 
Red igenom msvb:4 en gång till och idag var faktiskt bästa gången hittills och jag tror som Ingrid sa att han är en häst som behöver känna igen sig i programmen och det går inte nog att understryka hur viktig programridning faktiskt är.
 
Fortsatte sedan jobba lite skolor i galopp där jag just nu strävar efter att kunna ändra även i skolan och samtidigt behålla trycker fram till handen. Han backar gärna av lite här.
 
Efter att ha pustat lite igen jobbade vi lite piruetter, här börjar han få in tekniken och dom blir bättre och bättre men man vill fortfarande ha mer styrka, kunna ändra och få honom att stampa upp lite mer.
 
Strax innan 7 var vi färdig tränade och gick hemåt igen :)