Godmorgon underbara fredag!

VECKAN SOM GÅTT: Har jag varit trött, efter en vecka med fullt ös och en hel helg på tävling blev det inte många timmar hemma förra veckan och som alltid tycker jag det liksom kommer efter. Så jag har tagit det relativt lugnt (ur min världs synvinkel) och försökt vara snäll mot mig själv.

VECKANS BÄSTA: Tänk att både denna och veckans sämsta kräver så mycket tankeverksamhet. Tycker mina veckor är ganska jämntjocka. Men det måste nog vara vinsten i Msva:1 i helgen med efterföljande segermiddag!

VECKANS SÄMSTA: Förutom tröttheten att Romeo inte var nå rolig alls att köra hem ifrån tävlingen i söndags. Jag trodde jag hade kommit på knepet men inte då. Han stod dock som ett ljus på vägen upp och klev rakt in både på dit och hemvägen.

VECKANS SERIE: Greys Anatomy har äntligen börjat igen, det enda jag ser på tv.

VECKANS TRÄNING: Lite löpning, promenader och hoppas hinna med ett gympass i helgen.

VECKANS OVÄNTADE: Att vi blev uttagna som en av 10 ryttare att få rida på clinicen med Jan Brink och Marina Mattsson

HELGENS PLANER: Är väldigt få, ska försöka göra så lite som möjligt, eller bara göra saker jag vill, den tid jag vill och hur länge jag vill. En helg på hemmaplan känns välbehövlig och så mysig.

Hoppas ni haft en fantastisk vecka och jag önskar er en super härlig helg :)

 
Det bästa med att säsongen är slut, för visst känns det lite tråkigt även om vi i år har en hel del skojigt att se fram emot. Är att man hinner gå in och peta i små detaljer, stärka, göra det ännu bättre, ännu rakare, ännu mera exakt.
 
Det hinner man inte riktigt med under säsong utan då är det mer underhålla som gäller.
 
Idag, efter två skrittdagar, eller ja igår passagerade han hela turen (pjuh!) gick vi bort till ridhuset för ett dressyrpass.
Han var riktigt på hugget man känner redan i framridningen lite hur passet ska bli och idag var han riktigt rund redan ifrån början.
 
Idag blev det bara massa lösgörande, övergångar går aldrig att göra för många av och är det något Romeo inte är lika bra på är det just dessa. Han får liksom inte alltid ihop koordinationen, men efter en hel del tragglande blev han riktigt fin. Växlade också med att jobba byten på serpentinbågar för att få ännu mer chans att påverka honom precis innan och efter bytet för att på sikt få mer luft i dessa.
 
Avslutade med lite skolor i både trav och galopp, här i rundare form än på tävling och bara fokus på eftergiften i innersidan, la även in lite övergångar där han fick ligga kvar i öppnan/sultan, jätte krånligt till en början men efter några försök fungerade även detta.
 
Därefter joggade jag av och promenerade hemåt, riktigt nöjd med både känslan och upplägget på passet och inspirerad inför vinterträningens detaljpetande.
 
 

Romeo och jag är ett utav 10 ekipage som är uttagna för att rida på clinicen i Örnsköldsvik för Jan Brink och Marina Mattsson.