Övergångar och petande i små detaljer

Det bästa med att säsongen är slut, för visst känns det lite tråkigt även om vi i år har en hel del skojigt att se fram emot. Är att man hinner gå in och peta i små detaljer, stärka, göra det ännu bättre, ännu rakare, ännu mera exakt.
 
Det hinner man inte riktigt med under säsong utan då är det mer underhålla som gäller.
 
Idag, efter två skrittdagar, eller ja igår passagerade han hela turen (pjuh!) gick vi bort till ridhuset för ett dressyrpass.
Han var riktigt på hugget man känner redan i framridningen lite hur passet ska bli och idag var han riktigt rund redan ifrån början.
 
Idag blev det bara massa lösgörande, övergångar går aldrig att göra för många av och är det något Romeo inte är lika bra på är det just dessa. Han får liksom inte alltid ihop koordinationen, men efter en hel del tragglande blev han riktigt fin. Växlade också med att jobba byten på serpentinbågar för att få ännu mer chans att påverka honom precis innan och efter bytet för att på sikt få mer luft i dessa.
 
Avslutade med lite skolor i både trav och galopp, här i rundare form än på tävling och bara fokus på eftergiften i innersidan, la även in lite övergångar där han fick ligga kvar i öppnan/sultan, jätte krånligt till en början men efter några försök fungerade även detta.
 
Därefter joggade jag av och promenerade hemåt, riktigt nöjd med både känslan och upplägget på passet och inspirerad inför vinterträningens detaljpetande.