Jag är verkligen inte redo att åka hem imorgon, kan jag inte alltid få fortsätta såhär?!.. 


Dagen har iallafall startat toppen, började med ett ridpass på fin fina Rutger där vi bland annat lyckades med tre byten, kändes ganska bra i travjobbet också om än lite väl på i början. Var ju bara tredje gången jag satt på honom så det är ju alltid lite att hitta knapparna :)

Sen promenerade jag en sväng med Romeo innan jag åkte iväg till willands för att titta när Elise och Silver startade. Dom gjorde ett riktigt fint program utan större missar, detaljer att finslipa på men i stort ett riktigt bra program. Domarna var dock lite ojämna, men de är ju så man ska övertyga alla :) Fick dessutom träffa Ann-Sofie som bor i närheten av Willands, det var alldeles för längesen :) 

Nu ska jag rulla tillbaka till hviderup för sista träningspasset med Romeo för denna gång innan det blir middag och packning för att förhoppningsvis komma i säng i tid :) 

Igår hade vi som Mattias sa " det bästa passet på hela månaden"

Och herregud vad fånigt lycklig man blir när det går riktigt bra att träna.

Romeo kändes riktigt fin redan från start, rund, på gång och riktigt på mina hjälper. Jag har varit super noga nu redan ifrån när jag värmer att jag ska kunna sitta med skänkeln "rakt ut" och han ska ändå gå. Det har gjort otroligt stor skillnad. Tidigare har jag hjälp honom lite mycket här och då har det blivit ett jätte hopp till att sedan när vi ska jobba släppa den helt. Är jag konsekvent med det ifrån start blir det så mycket bättre.

Vi började även idag med att jobba lite skolor efter lånsidan, bara för att få igång studsen i frambenen, få honom lite mer ihop utan att ramla iväg. Detta fungerar riktigt bra, sedan gick vi över på dom långa diagonalslutorna, gjorde en övnings sicksack innan jag fick räkna den två gånger. Båda gångerna satt som en smäck.

Jobbade med lite piruetter, först på diagonalen, lite större arbetspiruett för att verkligen känna att bakbenen var igång och han inte förekom mig och sedan på samma linje ur Intermediaire ll som igår. Även dessa gjorde han super, gick över till serier och växlade mellan vartannat och varje och det funkade även det super bra idag. Tidigare har det ju varit lite svårt att byta i vartannat när jag har den större galoppen då han förknippat den med bytena i varje, men idag kunde jag växla som det passade.

Efter lite pust tog vi piaffjobbet och även det funkade riktigt bra, tog dom ifrån trav och ibland bara ner några steg och ibland fick jag ligga kvar lite extra, mest bara för att känna att det alltid är jag som går i och ur den.

Avslutade med lite trav och här fick jag en super känsla både i traven och i passagen. Han var framåt, med luft, hade ett bra stöd i handen men höll sig ändå uppe i fronten av sig själv.

Vi testade även att rida den trav saxen som ligger i intermediaire ll och den fick med beröm godkänt.

Så himla nöjd och det är så roligt att känna att allt jobb liksom faller på plats och vi på allvar kan börja jobba med programdelarna ur dom svåraste programmen.

Igår kunde jag äntligen rida på vanligt bett igen, såret är nu helt läkt och det man ser utav det är en liten rynka, men jag smetade på vaselin och hoppades att det skulle se lika fint ut efter passet, vilket det gjorde.

Vi startade med att rida lite skolor efter långsidorna, bland annat min favorit öppna-sluta-öppna. Han kändes riktigt fin, därefter fick jag rida några långa diagonalslutor innan vi gick på saxen och räkna sprången igen. Tog med mig tipset från dagen före och idag gick det toppen, det går fortfarande sjukt fort som första 4 sprången men vi satte räkningen, bytena och slutorna alla tre gånger vi testade.

Efter lite skritt fick vi rida galopplinjen ur Intermediaire ll där det är en kort sluta in diagonalt och sedan en hel piruett på medellinjen. Första gången blev piruetten inte alls bra utan han blev gungig fram och föll runt. Mattias kom då med tipset att jag precis sprången innan piruetten ska tänka att jag flyttar honom svag skänkelvikning undan innerskänkeln. Detta ska självklart vara så lite att det inte syns men med denna tanken fick jag honom att ta min innerskänkel innan vändningen + att jag fick upp honom bättre på yttertygeln. Så sen blev piruetterna åt båda håll riktigt fina.

Så det tipset ska jag verkligen ta med mig till piruetter på andra linjer också.

Sedan tog vi lite trav och idag började vi med passage-trav-passage och han kändes riktigt riktigt fin i travjobbet, självgående med tryck men utan att bli hastig och ramla iväg. Det som är svårt i det läget är dock att öka, för då vill han gärna att jag ska släppa iväg honom så han lite får ramla iväg på bogarna, så detta måste vi leka ännu mer med då det både kräver att vi hittar teknik och styrka.

Sedan gick vi på dom mindre piaffstegen, dessa gick lite sämre idag. Kan vara för att han var lite trött i bakbenen efter det bra trav och piruettjobbet men vi jobbade på ett tag och fick två riktigt bra så då gav vi oss, var nöjda och travade av.

Sedan fick jag åka med 3 hästar bort till flyinge för löshoppning. Det vankas treårstest på lördag så idag gjorde två av dom ett litet genrep.

Jag tror dock inte att jag åker och tittar på det utan att jag åker upp till Willands för att se Elise och Silvers start istället.

Så fantastiskt att det finns så mycket inspiration så nära.