Att det ska vara så svårt att räkna.

Efter värmningen igår kändes Romeo lite stark och styv, det har gått bra att rida på tvättsvampsbettet men nu längtar jag verkligen tills jag kan ta på det vanliga tränsbettet igen och få den där sista finischen.

Men jag fick då jobba honom lite innanför spåret och växla mellan att rida på framåt och vända in på liten volt, tänkt 8-10 meter, efter långsidorna. Detta funkade toppen då han kom ihop och lättade av utan att jag behöva få så mycket mer i handen.

Efter detta jobbade vi lite med långa slutor där jag bara skulle fokusera på att han fortsatte jobba på genom dom, alltså verkligen tänka det som en styrke och gymnastikrörelse mer än tävlingsrörelse.

Vidare kände vi på halvpiruetterna och här fick jag rida in med lite mer fart än vad jag är van vid, han fixade det toppen, det var några gånger han blev lite gungande ur den och då fick jag bara göra den lite större en gång för att verkligen se att jag hade bakbenen igång innan jag centrerade den igen. Här känns det verkligen som att jag har massa verktyg att jobba vidare på.

Sen skulle vi rida igenom saxen som den ligger i Intermediaire lb alltså räkna, 4-8-8-4 språng i slutorna. Första gångerna missade vi ganska rejält, det går ju så himla snabbt. Men sen kom Mattias med den smarta kommentaren att jag inte ska tänka slutor, med böjning, power, omställning osv utan jag ska tänka det mer som en galoppombytesserie. Och vips fick vi in rytmen och fixade det utan större bekymmer. Ibland krånlar man till det onödigt mycket.

Efter lite pust gick vi på traven och här var han så himla fin idag! Luftig utan att bli hängande i kadens och jag kunde påverka honom både fram och tillbaka. Fortsatte leka med piaffstegen från trav, mest för att jag ska få in känslan när det är rätt. Jag vill ju gärna ha mer kadens och rida iväg honom lite och när han gör bra piaffsteg känns det som att vi står stilla. Men det är bara lära sig känna igen den rätta känslan. Nu har jag ju Mattias i örat som guidar men han tipsade om att väl hemma ska jag försöka få någon att filma detta jobb ofta så jag lär mig vilken känsla som är rätt för ögat.

Vi avslutade med att rida travslutorna som ligger i Intermediaire lb och även dessa kändes lätta och riktigt fina.

Så kul! :D


Bästa mamman Lammet och sötaste fölet för stå för bilden idag :)
1 Anita:

skriven

Söt liten en :D

Kommentera här: