Dag 11 en härlig söndag

Startade söndagen med att springa ut och fodra hästarna, sedan kröp jag även idag ner i sängen en stund till.
 
Efter frukost gick jag ut och red Silver, jobbar lösgörande och rakriktning när Elise är på semester, idag med fokus på att få in bakbenen lite till under honom och få honom att ta korta steg men ändå trycka på. Jag upplever att han lite antingen lägger sig i fluff traven och blir lite opåverkbar eller bara skjuter iväg frambenen och lämnar bakbenen lite efter sig. Han kändes bitvis riktigt fin och det är väldigt roligt att rida. Jag är så tacksam att jag får förtroendet att göra det och hoppas Elise är nöjd när hon kommer hem igen :)
 
Ett litet filmklipp på dagens ritt kommer här:
 
 

Därefter åkte vi in till Lund och jag släppte av Ingrid vid tåget innan jag fortsatte ut till Mattias.
Som vanligt började Romeo och jag med en långpromenad, nu går han utan store bekymmer förbi fontänerna. Däremot mötte vi sjukt mycket djur under promenaden, både stork, svanar, fasaner, harar och rådjur. Riktigt Wildlife ;)
 
Parkerade mig en stund i solen i väntan på Mattias, som snällt nog lovat hjälpa mig trots att han var ledig.
Romeo kändes så himla fin. Jag har mer tryck än vanligt och han var ännu mer framför skänkeln och på hjälpen, så roligt när man känner en sån stor skillnad av att Mattias suttit på en gång. Så nu gäller det att jag kan behålla detta och inte lite av vana går tillbaka och stöttar honom väl mycket med benen.
Galoppjobbet var riktigt bra och det som är svårt med Romeo är att få frambenen att hänga kvar lite i luften för bakbenen jobbar på som bara den. Vi växlade lite mellan skolor, arbetspiruetter och byten bara med fokus att han skulle studsa upp lite till från marken med frambenen.
 
Fick även rida lite övergångar skritt-trav med tanken på piaff i övergången. Romeo kliver gärna iväg med ett stort passagesteg när man vill tänka piaff så jag fick göra på ett helt annat sätt igår. Lättast var dessutom om jag la det innaför spåret och tänkte lite framdelsvändning under tiden. Och även om det kändes långsamt och alldeles för lite så gjorde han tekniskt rätt, så när han nu börjar få lite koll på fötterna i det läget kan man sedan begära mer reaktion och bättre impulser.
 
Så kul! Vi avslutade söndagen med lite frisering och långrykt innan jag for hem till hästarna här på gården igen.
 
Kvällen var väldigt lugn och skön och jag hann förutom middag med att se en film innan det var dags att gå ut och fodra.
 
Idag startar dagen med en hel del jobb innan jag åker ut till Hviderup för träning för Mattias. Silver tänkte jag rida en sväng då jag kommer hem sedan då det är folk som håller på med staketet runt ridbanan här nu under dagen.