Nyttigt träningspass

Romeo hade en riktigt lyxig tisdag igår.

Jag åkte ut strax efter lunch och promenerade honom först, det var lite märkligt väder då vi hann med både super skönt solsken och snö under turen. Passade på att stanna och beta ett bra tag.

Fick rida hyffsat tidigt igår och i och med såret han fått på läppen fick jag prova ett av Mattias bett, det såg ut som en tvättsvamp. Jag var lite skeptiskt till en början men det fungerade riktigt bra att rida på och framförallt kände Romeo inte av sitt sår någonting under tiden.

Vi hade ett riktigt nyttigt pass igår, stundtals kändes han magisk men det bästa var att vi verkligen hittade bra vägar att jobba vidare på där jag kunde ligga kvar och "nöta" lite. En var i galoppen där jag fick rida sluta en bit innanför spåret och vid kortsidorna (eller ibland mitt på så att han inte skulle lära sig) vända över banan i en större arbetspiruett. Fokus var inte på vändningen alls utan på att kunna kvicka upp honom och få mer studs i frambenen speciellt i slutan. Ett riktigt bra jobb som även gjorde galoppen och bytena bättre med mer studs.

Sen lekte vi lite med piaffstegen och dessa blir fler och fler bra. Här varierar jag, fortfarande med två spön, att ibland starta igång ifrån skritt och ibland gå ner ifrån trav, det är faktiskt lite olika vad som fungerar bäst, det viktiga nu är att inte ligga kvar för länge utan känner jag att han fastnar travar jag ur och blir han stor och passaglikande fram kan jag välja att antingen trava ur eller vända honom lite framdelsvändning och fortsätta.

I traven fick vi jobba lite med övergångarna galopp-trav eller rättare sagt så tog han galopp vid ett tillfälle och då fick vi öva på dessa. och gisses vad han travade några steg här och var i detta jobb, sen orkade han inte hålla sig i hop och uppe mer än fem, sex steg men dessa kändes verkligen magiskt bra.

Sedan blev det en lång skrittur och precis när vi var klara blev en hage ledig så han fick gå ut och rulla sig några timmar innan jag åkte hem och åt super god middag med familjen och fortsatte jobba.