Igår hade vi som Mattias sa " det bästa passet på hela månaden"

Och herregud vad fånigt lycklig man blir när det går riktigt bra att träna.

Romeo kändes riktigt fin redan från start, rund, på gång och riktigt på mina hjälper. Jag har varit super noga nu redan ifrån när jag värmer att jag ska kunna sitta med skänkeln "rakt ut" och han ska ändå gå. Det har gjort otroligt stor skillnad. Tidigare har jag hjälp honom lite mycket här och då har det blivit ett jätte hopp till att sedan när vi ska jobba släppa den helt. Är jag konsekvent med det ifrån start blir det så mycket bättre.

Vi började även idag med att jobba lite skolor efter lånsidan, bara för att få igång studsen i frambenen, få honom lite mer ihop utan att ramla iväg. Detta fungerar riktigt bra, sedan gick vi över på dom långa diagonalslutorna, gjorde en övnings sicksack innan jag fick räkna den två gånger. Båda gångerna satt som en smäck.

Jobbade med lite piruetter, först på diagonalen, lite större arbetspiruett för att verkligen känna att bakbenen var igång och han inte förekom mig och sedan på samma linje ur Intermediaire ll som igår. Även dessa gjorde han super, gick över till serier och växlade mellan vartannat och varje och det funkade även det super bra idag. Tidigare har det ju varit lite svårt att byta i vartannat när jag har den större galoppen då han förknippat den med bytena i varje, men idag kunde jag växla som det passade.

Efter lite pust tog vi piaffjobbet och även det funkade riktigt bra, tog dom ifrån trav och ibland bara ner några steg och ibland fick jag ligga kvar lite extra, mest bara för att känna att det alltid är jag som går i och ur den.

Avslutade med lite trav och här fick jag en super känsla både i traven och i passagen. Han var framåt, med luft, hade ett bra stöd i handen men höll sig ändå uppe i fronten av sig själv.

Vi testade även att rida den trav saxen som ligger i intermediaire ll och den fick med beröm godkänt.

Så himla nöjd och det är så roligt att känna att allt jobb liksom faller på plats och vi på allvar kan börja jobba med programdelarna ur dom svåraste programmen.

Kommentera

Publiceras ej