Helgen

Har som vanligt gått otroligt fort.
 
Jag startade lördag morgonen med att släppa ut hästarna och gick sedan bort till ridhuset med Romeo för ett jogging pass. Han kändes rätt bra men lite loj, sådär som han gör dagen efter att han vilat (läs skrittat)
 
Snygg är han iallafall, om jag får säga det själv ;)
Hann hem för att duscha och äta frukost innan Fia kom förbi och vi satte oss i bilen och åkte upp till Hippologum för en clinic med Patrik Kittel.
Han är otroligt underhållande att lyssna på och jag är ju ett stort fan av det här "tråkiga" basarbetet och det var det hela denna clinic handlade om.
 
En längre sammanfattning med bilder finns att läsa här
 
Det jag tar med mig lite extra därifrån är
  1. Variera mera, speciellt inom gångarterna
  2. Var ännu mer uppfinningsrik vad gäller övningar och vägar.
  3. Våga "göra fel" vi måste testa för att utvecklas och ibland ser det inte ut som slutmålet på vägen dit.
  4. Var ännu mer précis med hjälperna, ta bort bruset. Våga släppa ner benen.
  5. Fortsätta jobba med sitsen, den kan alltid bli bättre
Även söndagen startades med utsläpp och ridning, Ingrid kom förbi och hjälpte mig och Romeo kändes toppen fin. Vi jobbar just nu mycket med att få ännu mer uttryck i framförallt travarbetet. Jätte jobbigt och ibland tappar vi bort både takt och linje men vi får också fler och fler steg som blir riktigt bra.
Vi jobbar dessutom vidare med trampet och nu har han börjat förstå vad som förväntas av honom, tidigare har han gärna tagit ett jätte långt steg med vänster bak och inte riktigt hunnit med med höger men detta händer mer och mer sällan nu och i går kunde jag dessutom ta tillbaka lite extra några steg så dom börjar närma sig på stället.
Så himla kul!
 
Fortsatte med att ha en träning på arenan innan jag åkte hemåt.
Resten av söndagen bestod mest av att ta det lugnt, tvättade lite, åt lång frukost/brunch och såg på en serie. Romeo fick sig en promenad också.
Sedan tog vi oss i kragen och traskade bort till Friskis och Svettis för ett cirkelfyspass.

Ungefär så såg min helg ut, jag hoppas ni också haft en jätte härlig helg och är laddade för en ny vecka!