Imorse startade jag dagen (som de allra flesta dagar) med att släppa ut hästarna och promenera bort till ridhuset med Romeo.

Efter att ha värmt lite dök Ingrid upp, började med galoppjobbet och här blev Romeo seg och jag blev klämmig då blev han ännu mer seg och det blev en lite tråkig cirkel av det hela.
 
Efter lite analys inser jag att dagen efter han vilat/gått ut i skogen tar det nästan ett halv pass att liksom snurra igång honom igen. Detta är minst lite svårt som att hästen blir tokpigg och springer efter en dags vila. Han behöver ju variationen och återhämtningen men vi måste hitta ett system som fungerar bra även för detta.
 
Så nu framöver ska vi prova att dagarna efter vila/uteritt ska jag bara jobba grunder, övergångar, rakriktning, tempoväxlingar, växla form. Inga rörelser, utan dessa får helt enkelt bli pass 2 istället. Detta borde göra att även dessa passen blir riktigt bra och det medför ju även att jag inte kan hoppa over grundjobbet om det alltid är inplanerat dagen efter uteritt.
Så detta ska vi nu testa och utvärdera några veckor.
 
Vi avslutade iallafall riktigt bra med fina övergångar, någon Romeo har haft lite svårt att hitta tekniken och hålla koll på alla ben och fin fin trav.
 
 

1 kommentarer

Ellen - tävlingsryttare

24 Jan 2017 14:47

Så fin häst! & härlig bild.

Svar: Tack snälla :)
Maria Haglund

Kommentera

Publiceras ej