Intermediaire l

Ska försöka sammanfatta dom senaste dagarna. 


Igår red jag ett pass hemma på morgonen, Romeo kändes riktigt fin, sen fick han gå ut i hagen och äta upp sin frukost medan jag packade det sista.

Vid elva lastade vi och började resan mot Strömsholm. Det gick riktigt bra att köra och var så skönt att köra medan de var ljust. Thomas har fixat en kamera i transporten så nu kan jag se vad herrn där bak håller på med. Han stod "peppar peppar" mest jätte snällt förutom då han tycker det går lite för långsamt :-) 

Hade tur att få hjälp att kvälls och morgon fodra så efter lite middag blev det tidigt kväll och lite sovmorgon i morse. 

Vi var på plats strax efter åtta i morse för promenad med herr häst, 9.30 var det samling och sedan har dagen gått i ett. Hoppryttarna var först ut och vi har hängt i ridhuset och lyssnat på allt vettigt Jens har att säga, för även om vi inte rider samma disciplin finns det en massa nyttigt att plocka med sig.

Efter lunch var det dressyr och fälttävlansryttarnas tur där vi red program för Mats Eriksson med Lussan som sidekick. Så himla bra kombination och vi fick först rida programmet precis som på tävling med bedömning och protokoll och sedan fick vi jätte bra feedback av både Lussan och Mats. Bästa Lussan sa idag tror jag var ungefär såhär "på tävling kan man inte alltid gå efter det man tycker är den bästa känslan utan man måste utgå ifrån hur det ser ut, sen får man träna på känslan på träning. Make it work liksom"

Jag red intermediaire l och red ihop 65% då hade vi fyror på båda serierna och ryggningen. Saker vi i vanliga fall tycker är lättast så jag vet inte riktigt vad som hände idag. Däremot gjorde han riktigt fina skolor, speciellt öppnorna och uppridningar som belönades med 8:or, han skrittade även bra idag där vi haft lite svårt och i stora drag var dom väldigt nöjda med min häst. Dom vill som vi ha mer energi och ännu fler växlar men tyckte han var snygg och flott. Jag måste också komma ner ännu mer med skänkeln för som Lussan sa "när du ska rida Grand prix sedan kan du inte bli klämmig" vilket jag tar med mig som ett väldigt gott betyg att hon utan att jag har sagt vad jag har för mål bara tycker det är självklart att vi ska starta Grand prix.

Efter middagen sen har vi tittat på film ifrån allas ritter och tittat igenom protokollen. Så nyttigt.

Dagen har verkligen varit super och som tidigare otroligt välarrangerad med super mat.

Nu är det sovdags för imorgon väntar träning för Lussan och sedan en lång hemresa.

Finns som ni förstår film men jag laddar upp den först då jag är hemma igen :)


#1 - - Johanna:

Åh vad kul det låter! Helt fantastiskt!
Red ni med Lussan i örat under programmet eller red ni det "själva" liksom? Och det är Lussan ni tränar för imorgon? Så ni kan följa upp dagens (nu är det väl gårdagens) program på träningen?

Svar: Lussan satt med och skrev protokollet och sedan fick vi feedback av både Lussan och Mats. Japp det var Lussan vi tränade för igår också och utgick ifrån programträningen. Verkligen ett super upplägg! :)
Maria Haglund