Igår vid strax efter 21 rullade vi in i Härnösand igen efter riktiga super dagar på Strömsholm.
Är så otroligt tacksam att jag får vara med i denna satsningen och upplägget denna gång (och även dom tidigare såklart) har varit toppen bra. Jag är full av inspiration och fick en riktig självförtroende boost under träningen igår.
 
Vi var på plats i stallet strax innan 8, hade turen att få hjälp med morgonfodringen även denna dag av Lovisa som bodde alldeles vid stallet. Hann promenera en sväng med Romeo innan vi bänkade oss i ridhuset för att titta på träningarna som startade 8.
Även idag riktigt bra träningar och mycket man kan ta med sig ifrån även när dom andra red.
 
11.00 var det dags för mig att rida för Lussan och jag hade skrittat fram en bra stund och hunnit värma så vi kunde starta igång direkt. Vi utgick ifrån programmet vi red under tisdagen och valde att börja jobba lite i trav med att få upp ännu mer energi. Jag fick höja tempot en del mot för hur jag är van att rida men Romeo tog det super bra och växlade upp ett snäpp. Red lite skolor både öppna, sluta efter långsidan och sluta diagonalt och förutom att hon var på mig att jag behöver hålla tempot var fokus på att jag verkligen skulle släppa ner mina ben.
Lussan uttryckte det som att jag inte göra honom bortskämd med mina ben nu för då kommer det bli så mycket svårare när vi ska rida Grand Prix, så nu blir det till att jobba stenhårt på det för oj vad svårt det är att bryta ett invant mönster.
 
Sen fick vi jobba lite passage-trav-passage övergångar och även övergångar i passagen och där ska vi verkligen fortsätta jobba vidare nu är det dags att snäppa upp detta ett steg till. Även här fick mycket beröm och små tips på vägen vidare.
 
Efter lite pust tog vi galoppen och även här fick vi höja tempot en aning och verkligen känna att han petade in bakbenen ett snäpp till. Red först lite slutor efter långsida och sedan en början till sax från långsidan och tillbaka igen och sedan saxen som den ligger i Intermediaire l, det är väldigt enkelt och Romeo är nästan för mycket med och jag behöver här bli ännu snabbare och kunna rida till bättre kvalite utan att han förekommer mig och byter.
 
Fina serier gjorde vi ner till byten i varje, idag kändes dom som vanligt sprättlätta. Jag vet inte riktigt vad vi höll på med under programmet.
 
Avslutade med lite piruettgalopp och även här fick vi bara vända delar av vändningen för att få klyftorna mindre och få honom att vänta på mig och inte förekomma och kasta sig runt.
 
Så bra träning och vi fick så himla mycket beröm. Lussan sa att det var så himla kul att få se honom och att det verkligen var en fin häst som det var värt att lägga tid och pengar på och att vi var på helt rätt väg.
 
Så himla kul att få höra och det bästa av allt är att allt finns på film ;)
 
 
 

Ett inlägg delat av Mia (@maariahaglund)Mar 15, 2017 kl. 5:21 PDT

 

Ett inlägg delat av Mia (@maariahaglund)Mar 15, 2017 kl. 5:09 PDT

Kommentera

Publiceras ej