Här har det stått tomt alldeles för länge, ni är dock otroligt flitiga med att titta in här så jag ska verkligen försöka bättra mig på uppdateringsfronten.
 
Vad har hänt sen sist? super mycket och samtidigt ingenting. Just nu går livet lite tungt men det känns som viktigt att bjuda på dessa stunder också även om jag kanske egentligen ska vänta någon dag tills känslorna lugnat sig något ;)
 
Romeo har hunnit med att bli ormbiten, han svullnade upp runt mulen men i övrigt var han opåverkad, feberfri och åt och drack precis som vanligt. Men det medförde ju såklart några lugna dagar med bara promenerande.
 
Jag har haft totalt fothaveri, jag har ju alltid mer eller mindre problem med fötterna men visa dagar/veckor är det mer och jag hade i mitten på förra veckan så ont så jag spydde. Men även det är påväg och rätta till sig igen.
Det gör ju som ni kanske förstår den egna träningen lite svår att motivera ;) Men jag har ändå hållit igång med 2-3 pass/vecka vilket känns okej i en sån down period.
 
I helgen var vi iallafall i Hudviksvall och tävlade, lördag var väl ingen jätte hitt, vi red en St:George och hade alldeles för många tekniska missar.
I söndags red vi en Intermediaire l för tredje gången och vi satte alla svårigheter sen saknade jag en del tryck och spänst men vi lyckades ändå rida ihop över 65% så det är jag riktigt nöjd med.
 
Dock känner jag inte riktigt igen Romeo och min magkänsla säger mig att något inte är som det ska, så istället för att ladda upp inför Strömsholm till helgen som ju var planen joggar vi lite lätt fram till nästa torsdag då vi har fått tid på kliniken för check. Hellre kolla upp en gång för mycket än att bara köra på då allt inte känns som vanligt. Självklart så himla surt att missa helgens tävlingar som jag sett fram emot sen ifjol, men viktigaste är att Romeo är glad, frisk och pigg och vill prestera.
 
Jag kommer ändå att åka ner till Strömsholm på lördag och titta på bästa Elise och Silver som ju rider sitt andra SM, jag känner dessutom att jag behöver komma iväg och hitta lite inspiration just nu.
 
Som sagt inte ett av dom mest skojiga och positiva inläggen, men jag vill samtidigt visa att det inte alltid är en dans på rosor och att jag kommer vara lite låg ett tag men sedan som alltid kavla upp armarna och jobba ännu hårdare för att nå dit jag vill. Jag tror dock att det är viktigt att man låter sig själv vara någon/några dagar innan man tar tag i det igen.
 
Bjuder iallafall på filmen ifrån söndagens ritt :)
 
 
 

I onsdags startade jag igång Romeo igen. Två dagars joggande som inte alls kändes speciellt bra och jag började fundera på vad vi egentligen fått med oss från månaden i Skåne.

Men jag vet ju att det tar ungefär lika lång tid som dom har vilat att starta igång maskineriet igen och det gäller att vara realistisk. Men man vill ju helst att allt ska kännas toppen direkt ;)

Sedan i söndags sprang han ett sånt där super pass igen då jag riktigt studsar ifrån ridhuset och helst vill fortsätta rida i all oändighet. Där han var ordentligt fram för skänkeln, kändes lösgjord och verkligen med mig. Dessa dagar känns det inte som att någonting är speciellt svårt.

Även i måndags var han fin, även om jag tror han kände lite i kroppen efter söndagens suveräna pass. Lekte lite med piruetterna och la dom på lite olika linjer, bland annat som dom ligger i Intermediaire ll.

Roligast av allt är att både passage och bytena i varje känns riktigt lätta nu.

Annars rullar livet på för fullt, det jobbas, tränas, vi bor in oss i nya stallet och det promeneras en massa.

I lördags hade vi dessutom jätte mysigt sällskap till middag av Fia och Micke.

Nu väntar en tävlingsfri helg till innan vi drar igång igen :D Först Hudiksvall sista helgen i maj och sedan nationaldagstävlingarna på Strömsholm. Som jag längtar!!

Igår morse var detta och vi började dagen med ett fyspass. Dom andra sprang 3 kilometer men i och med att min fot precis håller på att hämta sig ifrån sin inflammation fick Moa göra ett träningspass till mig i gymmet. 55 minuter tokjobbig träning blev det.

Efter lite dusch och fika var det dags för clinic i ridhuset, först med Jens. Han hoppade en super fin 7 årig skimmel och pratade igen om hur viktigt grundridningen var. Jag önskade alla som hoppar fått höra honom prata.

Därefter kom Tinne in på sin super fina Esperance och red tillsammans med Lussan som stod på backen och instruerade. Vi fick höra lite om deras upplägg inför nästa OS, hur dom tänker med matchning osv. Så himla intressant.

Därefter åt vi lunch innan vi hade eftermiddagspasset som för mig först bestod av ett individuellt coachsamtal tillsammans med Lussan, hur går vi vidare, vad saknas och var står vi idag.

Efter detta var det mediaträning där vi spelade in en film som ska inspirera andra till att söka denna satsning. Vi avslutade sedan med att knyta ihop säcken tillsammans med Johan Plate och fick ännu fler mentalaträningstips innan vi avslutade och jag begav mig hemåt.

Det har igen varit så himla bra dagar, välplanerade, otroligt bra ämnen och man är sjukt taggad och inspirerad när man åker därifrån.

Jag hoppas att det blir någon form av fortsättning på detta och jag rekomenderar verkligen alla som kan och vill söka att göra det! Man får med sig så himla mycket och skapar otroligt många nya och bra kontakter!