Söndag och jag är ledig!
Den här veckan har varit sååå lång och jag har på grund av flera anledningar, främst jobbrelaterade, mått riktigt dålig.

Men äntligen känns det som att det faktiskt börjar vända. Igår fick jag till och med, för först gången på så länge, suget att träna igen. Så jag tog tillfället i akt och stack ut för att jogga en sväng. Jippie! Så nu hoppas jag att det fortsätter åt det här hållet.

Jag jobbar hårt för att träna på att släppa det jag ändå inte kan påverka och att faktiskt göra det jag kan påverka så bra som möjligt.

Så denna dagen har börjar med en promenad i solen med hunden, våffelfrukost tillsammans med Thomas och nu hänger jag ute i solen med en ljudbok i öronen. 

(null)

I morse var det dag för ytterligare ett träningspass för Ingrid.
 
Idag tog vi på kandaret och det fungerar jätte bra nu. Vi har ju haft rätt stora problem att hitta bett han trivs på men nu känns det som att vi hittat rätt.
 
Han kändes fin och påhugget redan i värmningen och han känns väldigt spänstig redan från start nu. Innan har vi haft väldigt tassig trav innan han kommit igång men den är nu nästan helt borta. 
Jobbar väldigt mycket med övergångarna trav-skritt i värmningen då han gärna vill ta ett kortare skrittsteg precis när han kommit ner i skitten. Dessa blir bättre och bättre hela tiden.
 
Efter jag värmt och skulle starta igång igen fick jag den där protesten som fortfarande kommer ibland... Han testar om han verkligen behöver gå fram idag också men så snart vi kommit över den tröskeln känns han riktigt fin.
Vi jobbade lite skolor i traven. Till höger vill han ibland lägga näsan på sne till vänster så där får jag växla lite mellan öppna och förvänd sluta för att komma åt eftergiften ytterligare.
 
I galoppen kändes han riktigt fin idag, där har det ett tag varit lite svårare att få honom att trycka på utan att lite ramla iväg framåt neråt. Men idag, speciellt till höger fick jag en fin känsla och också ett riktigt fint och luftigt byte!
Till vänster är det fortfarande lite svårare och jag får stötta honom lite mer. Han vill bli lite sne och falla med bogen innåt och jag är inte tillräckligt snabb för att hinna parera alla gånger.
 
Mot slutet travade han så himla bra och gav en super känsla. Men herregud vad det kräver mycket utav mig när han är så bra, jag måste lära mig rida ännu bättre för då har jag verkligen noll felmarginal och måste vara mycket mer precis i mina hjälper.
Så svårt men så himla roligt! :D 
 
Nu ska jag titta på världscup finalen och sen studsa iväg och ta in hästarna på jobbet. Vad resten av eftermiddagen och kvällen bjuder på är än så länge oklart men för första gången på väldigt länge är jag sugen på att träna. Så jag kanske måste ta tillfället i akt ;)
 
 
(null)

Igår var det dags att träna för Ingrid igen. Romeo har känts lite matt i veckan efter förra veckans super känsla så han har fått tagit det lugnare med massa skrittjobb denna vecka.
 
Igår tog jag dessutom på kandaret för första gången på super länge, det var så dammigt att jag fick lov att putsa det innan jag kunde sätta på det ;)
 
Han kändes super fin i värmningen, riktigt rund och på hugget. Han skötte sig dessutom super bra med både en väghyvel utanför och ras i från taket.
 
Efter värmningen kom den "vanliga"protesten som fortfarande gör mig lite rädd,inte rädd för att trilla av eller något sånt, utan för att det fortfaranade ska vara någonting i hans kropp som känns. Men när vi kom ur det och jag fick honom framför mig kändes han magisk. jag tror aldrig han varit så bra, han var rund, men uppe i formen med näsan framför och gick helt av sig själv utan att bli springig. Traven kändes verkligen toppen bra och jag har jätte svårt att tro att han har ont någonstans när han 2 minuter senare går bättre än aldrig förr. Det kanske bara är så att han testar...
Ingrid utbrast till och med: Där är han riktigt j*kla asfin. Inte ofta man får höra det.
 
Så vi red bara ca 30 minuter, kände på lite skolor och gjorde lite övergångar i samma fina känsla innan vi gav oss och skrittade av riktigt länge.
 
Nu ska han få 2 lugnare dagar igen innan vi tränar vidare.
Vi har dessutom vågat anmäla oss till vår första tävling sedan skadan och går allt som det ska åker vi på meeting i mitten av maj.
 
Hurra vad kul det är att rida!!