Gårdagens träningspass

Igår var det dags att träna för Ingrid igen. Romeo har känts lite matt i veckan efter förra veckans super känsla så han har fått tagit det lugnare med massa skrittjobb denna vecka.
 
Igår tog jag dessutom på kandaret för första gången på super länge, det var så dammigt att jag fick lov att putsa det innan jag kunde sätta på det ;)
 
Han kändes super fin i värmningen, riktigt rund och på hugget. Han skötte sig dessutom super bra med både en väghyvel utanför och ras i från taket.
 
Efter värmningen kom den "vanliga"protesten som fortfarande gör mig lite rädd,inte rädd för att trilla av eller något sånt, utan för att det fortfaranade ska vara någonting i hans kropp som känns. Men när vi kom ur det och jag fick honom framför mig kändes han magisk. jag tror aldrig han varit så bra, han var rund, men uppe i formen med näsan framför och gick helt av sig själv utan att bli springig. Traven kändes verkligen toppen bra och jag har jätte svårt att tro att han har ont någonstans när han 2 minuter senare går bättre än aldrig förr. Det kanske bara är så att han testar...
Ingrid utbrast till och med: Där är han riktigt j*kla asfin. Inte ofta man får höra det.
 
Så vi red bara ca 30 minuter, kände på lite skolor och gjorde lite övergångar i samma fina känsla innan vi gav oss och skrittade av riktigt länge.
 
Nu ska han få 2 lugnare dagar igen innan vi tränar vidare.
Vi har dessutom vågat anmäla oss till vår första tävling sedan skadan och går allt som det ska åker vi på meeting i mitten av maj.
 
Hurra vad kul det är att rida!!
 

Kommentera här: