Lördagsträning

I morse var det dag för ytterligare ett träningspass för Ingrid.
 
Idag tog vi på kandaret och det fungerar jätte bra nu. Vi har ju haft rätt stora problem att hitta bett han trivs på men nu känns det som att vi hittat rätt.
 
Han kändes fin och påhugget redan i värmningen och han känns väldigt spänstig redan från start nu. Innan har vi haft väldigt tassig trav innan han kommit igång men den är nu nästan helt borta. 
Jobbar väldigt mycket med övergångarna trav-skritt i värmningen då han gärna vill ta ett kortare skrittsteg precis när han kommit ner i skitten. Dessa blir bättre och bättre hela tiden.
 
Efter jag värmt och skulle starta igång igen fick jag den där protesten som fortfarande kommer ibland... Han testar om han verkligen behöver gå fram idag också men så snart vi kommit över den tröskeln känns han riktigt fin.
Vi jobbade lite skolor i traven. Till höger vill han ibland lägga näsan på sne till vänster så där får jag växla lite mellan öppna och förvänd sluta för att komma åt eftergiften ytterligare.
 
I galoppen kändes han riktigt fin idag, där har det ett tag varit lite svårare att få honom att trycka på utan att lite ramla iväg framåt neråt. Men idag, speciellt till höger fick jag en fin känsla och också ett riktigt fint och luftigt byte!
Till vänster är det fortfarande lite svårare och jag får stötta honom lite mer. Han vill bli lite sne och falla med bogen innåt och jag är inte tillräckligt snabb för att hinna parera alla gånger.
 
Mot slutet travade han så himla bra och gav en super känsla. Men herregud vad det kräver mycket utav mig när han är så bra, jag måste lära mig rida ännu bättre för då har jag verkligen noll felmarginal och måste vara mycket mer precis i mina hjälper.
Så svårt men så himla roligt! :D 
 
Nu ska jag titta på världscup finalen och sen studsa iväg och ta in hästarna på jobbet. Vad resten av eftermiddagen och kvällen bjuder på är än så länge oklart men för första gången på väldigt länge är jag sugen på att träna. Så jag kanske måste ta tillfället i akt ;)
 
 
(null)

Kommentera här: