En helg jag trodde skulle bli jätte lugn men som jag snabbt fyllde upp så jag knappt hunnit med att vara hemma :)
 
Lördag började med en ganska tidig morgon i stallet. Ivan fick vara först ut och jag fick lyxig hjälp av Ingrid på backen.
 
Vi började efter att ha värmt lite leka med bytena. Det är väldigt svåra ännu men vi behöver börja leka med dom innan den förvända galoppen blir allt för stadig. Det svåra är att få honom tillräckligt kvick i bakbenen och fortsätta galoppera genom bytet. Lättast var att ligga på en storvolt typ mittvolten i förvänd galopp och göra bytesförsöken därifrån. Några till vänster blev helt okej men de var lite svårare till höger.
 
Jag bad även Ingrid om lite hjälp med att titta på traven, min känsla lurar mig lite och jag tycker att han blir lite hastig (han har ju ett helt annat rörelsemönster än Romeo som gärna blir lång och långsam) så jag behövde få lite kvitto på när det ifrån backen var bra. Sen behöver jag ju självklart ändra därifrån men ändå vilket utgångläge jag behöver ligga i. Han var riktigt duktig och jobbade på bra.
 
Därefter kom Sara ner med AC och jag red honom en sväng. Han kändes stundtals riktigt bra och jag jobbade mest på att få honom ännu rakare och lite rundare både i sidorna och över ryggen. Traven var ett snäpp bättre än tidigare även om han inte fixar att gå där hela tiden.
 
Upp och hämta Romeo och red honom en sväng. Han kändes lite bättre igen, så frustrerande att inte hitta något mönster på bättre/sämre dagar. Jag satt även ner i traven något varv på slutet och tog upp honom mot lite mer tävlingsform och där kändes han faktiskt fin.
 
Åkte hem och duschade och fick i mig lite mat innan det bar av ner till Timrå för clinic med Patrik Kittel. Som alltid är han otroligt inspirerande att lyssna på och man blev igen påmind om att variera mera, både form, tempo och vägar. Fick tips på lite nya övningar att prova och att vara ännu snabbare med skänkeln.
 
Söndag fick jag faktiskt lite sovmorgon, sov nästan 11 timmar mellan lördag och söndag så det kändes som att jag behövde den :P
 
Var sedan bort och fixade i ordning sommarhagen som stått tom och fått växa till sig lite.
Började sedan rida Romeo som kändes bra idag också, gjorde precis som igår att jag tog upp honom något varv mot slutet.
 
Sedan promenerade jag bort med honom till sommarhagen, han får gå ute ett tag till på gräs innan det är höstdags för honom.
 
Gick tillbaka och hämtade Ivan, jobbade på samma sätt som igår och hade Ingrid på backen för bytena idag också. Är så svårt att känna själv om det blir rätt när det är ben överallt så toppen att ha någon på backen som kan säga.
 
Sen fick han flytta in i stallet och han tog det lika coolt som allting annat. Samtidigt som jag älskar att släppa och ha hästen på bete, tycker jag det är så himla skönt och mysigt att stalla in dom igen.
 
Promenerade tillbaka och hämtade alla Ivans grejor och körde bort dom till stallet där jag packade upp och fixade. Allt som allt tog det över 6 timmar att rida båda och byta stall och hage på dom. Var extremt hungrig när det var dags att åka hemåt.
 
Nu ikväll har jag varit ner och myst tillsammans med Fia och Oliver (4 dagar gammal) Så himla mysig kväll!
 
 
(null)

Veckorna bara springer iväg. Tyckte nyss jag hade semester men nu har jag redan snart jobbat två veckor och kommit in i något som liknar vardag.
 
Jag gillar ju min vardag väldigt mycket (iallfall allt som oftast) Tycker även väldigt mycket om tidig höst, när man får börja klä på sig en extra tröja, krypa ner under filten och tända ljus.
Däremot ser jag inte fram emot senhösten och vintern, det kan gärna få stanna som det är nu med ljusa kvällar och fina dagar.
 
Igår fick båda killarna gå ett lättare pass.
 
Ivan hade så mycket energi åt alla håll och kanter till en början så jag fick starta upp genom att bara låta honom galoppera ett tag med mig i lättsits. Annars jobbar jag massor nu med att kunna ändra honom, ändra tempo, ändra steglängd, ändra formen osv. Och en triljon övergångar :D Han kändes riktigt fin på slutet. Det är roligt när man känner att det händer grejor nästan varje pass.
 
Romeo fick gå i lilla ridhuset, han kan ibland vara lite spänd där inne (speciellt då han inte gått där på ett tag) då man ju hör allt som pågår utanför utan att se vad det är. Men igår kändes han faktiskt fin. Vi har kommit så långt i igångsättningen nu att jag gör en hel värmning + en massa extra skrittjobb såklart. Jag håller tummarna att han fortsätter kännas bättre och bättre nu.
 
 
Ja nu när semester är över och jag är tillbaka på dag-jobb igen är det tidiga mornar som gäller. Hästarna går ju fortfarande på bete så det gör att det räcker att klockan ringer 05.40, riktigt lyxigt och då hinner jag rida en av pållarna och ändå vara på jobbet innan 8.
 
När det blir installade hästar igen sedan blir det att kliva upp innan 5 för att hinna. Men jag njuter så av den sovmorgonen jag får på 40 minuter just nu. Det är bedrövligt jobbigt att kliva upp men himla härligt så snart jag kommit utanför dörren.
 
Idag var det Romeo som fick jogga lite, han vilade igår och han kändes trots det helt okej. Han skrittar ju fortfarande mest bara men kändes ändå rätt på hugget.
 
Lillen får vila idag efter tre dagars riktigt bra jobb.
 
Min grundplan kommer vara att rida både två under helgerna, i den mån det går. Sedan växla under veckorna där Romeo får vila/skritta en dag och "jobba" resten och Lillen får vila/skritta/ridas ut minst 2 av dagarna under veckorna.