En fullt ös helg!

En helg jag trodde skulle bli jätte lugn men som jag snabbt fyllde upp så jag knappt hunnit med att vara hemma :)
 
Lördag började med en ganska tidig morgon i stallet. Ivan fick vara först ut och jag fick lyxig hjälp av Ingrid på backen.
 
Vi började efter att ha värmt lite leka med bytena. Det är väldigt svåra ännu men vi behöver börja leka med dom innan den förvända galoppen blir allt för stadig. Det svåra är att få honom tillräckligt kvick i bakbenen och fortsätta galoppera genom bytet. Lättast var att ligga på en storvolt typ mittvolten i förvänd galopp och göra bytesförsöken därifrån. Några till vänster blev helt okej men de var lite svårare till höger.
 
Jag bad även Ingrid om lite hjälp med att titta på traven, min känsla lurar mig lite och jag tycker att han blir lite hastig (han har ju ett helt annat rörelsemönster än Romeo som gärna blir lång och långsam) så jag behövde få lite kvitto på när det ifrån backen var bra. Sen behöver jag ju självklart ändra därifrån men ändå vilket utgångläge jag behöver ligga i. Han var riktigt duktig och jobbade på bra.
 
Därefter kom Sara ner med AC och jag red honom en sväng. Han kändes stundtals riktigt bra och jag jobbade mest på att få honom ännu rakare och lite rundare både i sidorna och över ryggen. Traven var ett snäpp bättre än tidigare även om han inte fixar att gå där hela tiden.
 
Upp och hämta Romeo och red honom en sväng. Han kändes lite bättre igen, så frustrerande att inte hitta något mönster på bättre/sämre dagar. Jag satt även ner i traven något varv på slutet och tog upp honom mot lite mer tävlingsform och där kändes han faktiskt fin.
 
Åkte hem och duschade och fick i mig lite mat innan det bar av ner till Timrå för clinic med Patrik Kittel. Som alltid är han otroligt inspirerande att lyssna på och man blev igen påmind om att variera mera, både form, tempo och vägar. Fick tips på lite nya övningar att prova och att vara ännu snabbare med skänkeln.
 
Söndag fick jag faktiskt lite sovmorgon, sov nästan 11 timmar mellan lördag och söndag så det kändes som att jag behövde den :P
 
Var sedan bort och fixade i ordning sommarhagen som stått tom och fått växa till sig lite.
Började sedan rida Romeo som kändes bra idag också, gjorde precis som igår att jag tog upp honom något varv mot slutet.
 
Sedan promenerade jag bort med honom till sommarhagen, han får gå ute ett tag till på gräs innan det är höstdags för honom.
 
Gick tillbaka och hämtade Ivan, jobbade på samma sätt som igår och hade Ingrid på backen för bytena idag också. Är så svårt att känna själv om det blir rätt när det är ben överallt så toppen att ha någon på backen som kan säga.
 
Sen fick han flytta in i stallet och han tog det lika coolt som allting annat. Samtidigt som jag älskar att släppa och ha hästen på bete, tycker jag det är så himla skönt och mysigt att stalla in dom igen.
 
Promenerade tillbaka och hämtade alla Ivans grejor och körde bort dom till stallet där jag packade upp och fixade. Allt som allt tog det över 6 timmar att rida båda och byta stall och hage på dom. Var extremt hungrig när det var dags att åka hemåt.
 
Nu ikväll har jag varit ner och myst tillsammans med Fia och Oliver (4 dagar gammal) Så himla mysig kväll!
 
 
(null)