Så mycket bättre

I går var Shaggy riktigt fin igen!
Tjoho vad rolig han är att rida då, vi jobbar ju fortfarande mest på att kunna ändra. Både byta tempo, byta riktning och gå in och ut ur rörelser utan att tappa rakriktningen och eftergiften.
 
I galoppen har vi hittat ett riktigt fint läge som vi orkar hålla mest hela tiden nu, det svårast där är att vända med honom till höger utan att tappa delarna när vi inte får ha väggen som stöd.
I traven är det fortfarnade lite svårare, vi hittar oftare och oftare traven med mer schwung i men i den orkar vi inte göra mer än korta förändringar eller gå rakt fram innan vi tappar bort den lite igen. Men ju fler steg desto mer styrka bygger vi i det läget.
 
Ivan känns i grunden fin, men spänner och håller emot lite i kroppen för tillfället. Vi har som sagt backat lite och jobbar bara grunder just nu för att se om vi kan få det att släppa.
Jag vet inte riktigt vad det beror på, om det är stressen över det nya som hans huvud inte riktigt är redo för, om det är sommarmagen (för en stor sån har han tyvärr fått) som gör att det blir lite extra jobbigt att ta i eller om det är något annat.
 
Vi jobbar på med grundjobb, blandat med uteritter så får vi se hur det utvecklar sig.
 
Idag har Shaggy vilat och jag och Ivan tog oss en mysig tur uppför specksta berget. Herr köttbulle tyckte det var mycket jobbigt att behöva galoppera i backarna, så nu blir det konditionsträning ;)
 
 
(null)

(null)