Träning för Ingrid

Tidigt imorse red vi lektion för Ingrid, jag och Ivan. Det är tur som en tokig att jag har en tränare lika nördig som en själv som kan ha lektion redan 6.45 på dagarna.
 
Efter att ha värmt jobbade vi lite skolor i trav, Msvc debuten är ju inte allt för långt bort hoppas jag och då ska vi ju visa upp dessa.
 
Öppnorna känns riktigt bra nu och rätt lätta, det svåra är att komma in och ur volten på ett bra sätt, sedan flyter det på. Självklart vill man på sikt ha mer eftergift och mer påskjut men jag får inte glömma bort att det faktiskt "bara" är msvc än så länge.
 
Slutorna är lite svårare, det är många saker samtidigt tycker Ivan. Man ska både tvära, böja, ställa, hålla linjen, hålla trav och helst fortsätta trycka på framåt också. Här är det också svårt att komma in i dom, det vill gärna antingen bli för lite tvärning eller galopp. Tar vi oss bara in i den bra blir dom helt klart uppvisningsbara. Så det är bara fortsätta traggla på.
 
Avslutningsvis galopperade vi lite, först efter fyrkanten och på stora volter och ändrade lite mellan stora språng och lite mindre språng, avslutningsvis gjorde vi några galopp-skritt övergångar.
I vänstergalopp är han ritkigt duktig på att komma tillbaka och korta sprången men har lite svårare att landa i skritt med eftergift. Till höger blir han lite långsammare men det gör att han ganska enkelt kan komma ner i skritt och den sista vi gjorde till höger var riktigt bra.
 
Bara att nöta vidare.
(null)