Har man inte med hjärnan är det bara att backa

Detta inlägg får handla lite om Ivan och hans träning de senaste.
 
Vi drog ju igång med bytena i början på november, eller ja, vi hade testat något innan men mest bara för att se hur han reagerade.
Det var en väldigt blandad kompott, han förstår att han ska göra någonting och till vänster blir dom oftast rena och på hjälpen medan han till höger startade med att kasta in ett halvt travsteg, gick över till att bara byta fram och sedan byta rent men helt avstannande uppåt så frambenen var över sargkanten emellanåt.
 
Man märkte på honom att även om jobbet gick framåt och han tog det rätt bra så blev han lite stressad, galoppen mellan bytena blev sämre. Han försökte ju byta vad jag än gjorde däruppe och även traven blev mer spänd och han slog ofta över i galopp.
 
Här bestämde vi först att han skulle få sin vintervila och nu efter vilan har vi backat tillbaka. För även om han är 7 iår så är han långt efter och jag kan visserligen sätta kraven när vi jobbar men måste ändå fortfarande tänkta väldigt mycket unghäst, jobba grunder och ofta ofta gå tillbaka till det han tycker är lätt så att han får vara duktig. Nu har jag inte gjort ett enda byte sedan i början på december (han däremot har gjort några med mig på ;) ) och äntligen börjar jag hitta tillbaka till en avspänd galopp och ett avspänt läge i traven. Så snart är det dags att försiktigt börja nosa på bytesjobbet igen. Men ofta ofta gå tillbaka till det lätta.
 
För oavsett hur bra han gör grejerna kommer vi inte komma vidare om man inte har hjärnan och lösgjordheten med sig.
 
 

Kommentera här: