upp och ner, ner och upp

Efter en otroligt skön helg med riktigt sommarväder, sol och bad är det nu åter strax över 11 grader när man åker till jobbet och både jacka och täckväst har åkt fram igen.
Hoppas, hoppas vi får minst en sväng med värme till innan det blir höst på riktigt.
 
Shaggy har gått så fantastiskt bra nu ett tag. Som jag skrev innan så har jag ett helt annat sug fram till handen och han börjar längre och längre sträckor också orka bära upp sig själv. Då blir han också kvickare för skänkeln och allting flyter på så mycket lättare. I helgen hittade vi dessutom ett till läge i traven, han har hittills legat lite nära backen och blivit lite kvick i fötterna men utan att svinga helt genom kroppen. Nu börjar vi kunna nosa på lite mer kadens och ett helt annat lugn i drivet. Än så länge klarar vi bara av att ligga där ett par steg åt gången och bara rakt fram med lite stöd av väggen, men det bådar ju ändå gott att det finns där.
 
Ivan har ju gått från klarhet till klarhet och både travat så mycket bättre och jobbat på med galoppombytena med lite blandad taktik. Honom har jag nu fått backa bandet lite med då han fortfarande blir lite stressad av bytesjobbet och då låser sig lite i kroppen. Så nu några dagar har jag bara jobbat honom i låg och rund form, i princip bara lättridning och gjort enkla saker. Det kommer jag fortsätta med några pass till tills han släpper tanken på byten och börjar slappna av igen.
 
Ivan ska ju dessutom få följa med till Ö-vik 17-18/8 och gå Msvc och då vill vi helst inte lägga till massa byten ;)
 
Även Shaggy är anmäld till sin första tävling och ska få åka till Timrå i början av september där målet är att ta kvalen till Msvb :)
 
Idag hade jag och Shaggy dock ett lite sämre pass. Han har ju som sagt gått så himla bra men idag kändes han lite seg och inte allt lika bra framför skänkeln. Om det berodde på att han vilat dagen innan, att jag kände mig lite seg, att han var kissnödig (ställde sig och kissade direkt efteråt), om han bara hade en lite sämre dag eller om det börjar vara dags att lägga in en lite kortare vila igen återstår att se.
Alla får ha ett dåligt pass nu och då, men han har skämt bort mig med fantastisk känsla det senaste veckorna ;)