Ser inte fram emot tidiga mornar igen

Nu några veckor under sommaren då hästarna går ute på bete dygnet runt, då det råder semesterstämning, både på aktiviteter i ridhuset och på jobbet, så passar jag på att rida på eftermiddagarna istället för okristligt tidigt på morgonen som jag gör under vinter.
 
Super lyxigt att få ställa klockan på 6.30 för att "bara" ta sig upp till jobbet och dessutom slippa stressen på kvällen att jag måste sova innan 22 för att orka.
 
Igår var vi däremot bortbjuden på middag till farmor och farfar vilket gjorde att ridning innan jobbet blev bästa lösningen, så upp 04.50 och iväg. Ser verkligen inte fram emot då varenda morgon sen är den tiden. Men väl uppe går det ju alltid bra och mornarna är ju ofta så himla fina.
 
Det var Ivan som fick jobba, med honom just nu jobbar vi ju på att lära oss byta galopp, även att kunna förändra ännu mer och påverka hans bakben i alla lägen. Han blir gärna lite låst i dom när han blir lite stressad över byten eller liknande. Han kändes dock lite matt precis när jag startade och det är långt ifrån hans vanliga känsla, han är ungefär alltid på hugget. Så det blev ett väldigt kort lösgörande pass där jag efter värmningen bara lekte lite med skolor i galoppen och växlade mellan förvänd och rättvänd. Han kändes förutom den där lite matta känslan i början av passet riktigt fin och med mig!
 
(null)
Inte alltid så pigg på mina morgonideér
Kvällen var vi som sagt bortbjudna på grillmiddag och det är så härligt att vi kunde sitta ute i stort och linne hela kvällen utan att frysa, det är vi verkligen inte bortskämda med här uppe! 

Kommentera här: