Att ha tagit sig igenom sitt livs första MSVC program

I morse då jag red lektion för Ingrid konstaterade vi att det var dags att sätta ihop och rida hela programmet vi ju ska debutera nästa helg.
 
Sagt och gjort, vi tog oss igenom det riktigt bra måste jag säga, utifrån var vi styrke- och teknikmässigt befinner oss nu.
 
Låt oss ta oss igenom det hela.
Inridningen gjorde vi spikrak, lite oblanas precis ner i halten men en bra uppställning och en bra framridning.
Vidare sedan till travökningarna som för dagen är vårat svagaste kort, tidigare blev han bara snabb snabb snabbare när vi försökte göra ökningen men nu med lite mer styrka orkar han faktiskt trycka på och länga stegen dock inte en hel lång diagonal en så länge. Men jag är helt övertygad om att det kommer när han blir ännu lite starkare i kroppen.
Öppnorna gör han bra, liksom volterna bara jag kommer ihåg att dämpa traven lite innan, han vill ju gärna även här bli lite snabb ibland.
Slutorna går bra bara vi kommer in i dom, Ivan tycker att hjälpgivningen för slutor är väldigt lik galoppfattning och missförstår mig ibland.
 
Längningen av formen hade vi aldrig testat på det sättet som det ligger i programmet förut men det gick kalas bra. Även halt och ryggning gjorde han fint. Skitten är ju ibland lite svår då den är så väldigt stor men idag gick det riktigt bra.
En helt okej fattning ifrån skritt och de förvända bågarna gick lätt, det var bara svängen in i den högra där jag fick stötta upp och "rodda" lite.
 
Första enkla bytet, landade han väldigt bra ner i skritt, i fattningen tog han först fel galopp men rättade sig super snabbt, samma med det andra. Lite mer oblanas ner och fel tänk i fattningen som rättades av honom själv super snabbt. Galoppökningarna var bra och i upptagningarna där märker man hur mycket starkare han blivit bara sen i höstas.
 
Så roligt att det, trots att det var första gången kändes rätt enkelt att sätta ihop. Visst fortfarande en del att slipa på och vi har ju ännu inte styrkan och stabiliteten att ligga helt rätt form och tempomässigt ännu men det kändes ändå bra.
 
Mot tävlingssäsongen :D
 
 

Kommentera här: