Ett super pass och laddade inför helgen

Bara snöstormen som dragit in hinner dra bort igen.
 
Just nu snöar det på tvären och blåser strom. Har vi tur och väder prognosen stämmer ska detta dra bort och vara puts väck på fredag och då kan vi som planerat ta oss iväg på tävling. Gör det inte det så blir vi hemma. Nog för att jag älskar att tävla men det är inte värt att riskera att bli fast någonstans på vägen med häst i släp bakom.
 
Ivans skavsår ser i alla fall "peppar peppar" bra ut, det har läkt ihop fint och håller nu ihop även då jag rider. Så imorse 06.45 tränade vi för Ingrid igen, så tacksam att hon kliver upp och kommer in och hjälper mig den tiden på dygnet.
 
Vi började med att titta på slutorna, dom har varit lite trixiga på slutet då Ivan slår knut på sig själv, Ingrid föreslog att vi skulle dela upp det igen och först rida med honom ställd längs med långsidan, sen bara flytta skänkelvikning med rumpan in och sen göra slutan men bara en kort kort bit för att sedan gå ur, berömma och i så fall gå in i den igen. Jag blir så himla irriterad på mig själv att jag inte gör så, jag fastnar liksom i att " nu ska vi göra en sluta" och tragglar då vidare med det även om det inte riktigt funkar.
 
Så nu ska jag bli ännu bättre på att backa tillbaka, dela upp och börja om när det blir krångligt, för ibland försöker både jag och Ivan så mycket att det blir kortslutning.
 
Sen tog vi lite galopp, växlade en massa med att både tänka lite öppna efter långsidan, lägga den förvända slingan som är i programmet vi ska rida i helgen, göra ökningar och upptagningar på rakt spår och gick även in och gjorde ett enkelt byte på linjen där den ligger i programmet. Han kändes riktigt riktigt fin i höger galoppen, till vänster blir det ibland lite svårare just nu då han vill falla lite inåt med vänsterbogen och då jag då vill ställa/svänga/forma vänster tappar vi linjen.
 
Men det är ju höger galopp som varit den svåra innan så man får väl se det som att det ändå går framåt när det skiftar sida.
 
Allt som allt hade jag en super härlig känsla passet igenom och jag verkligen hoppas att vädret är med oss så vi kan få åka och tävla i helgen!
 
 

Kommentera här: