Mera om Shaggy.

Han är en riktig lustigkurre den där Shaggy, i måndags då jag tog in hade dom haft rodeo i hagen och en av Shaggys skor satt på sniskan.
Försökte sätta boots på honom igår morse men det tyckte han minnsan var onödigt och dom stod så fint parkerade mitt i hagen då jag kom tillbaka för att ta in.
 
Nu är skon åtgärdad, tack världens bästa hovslagare som fixade det tidigt imorse trots sin semester, och vi kan rida vidare.
 
Just nu jobbar jag mest med att få honom rakare och mer lösgjord. Att kunna variera traven för att på sikt få mer luft och fluff i den. Det kommer några riktigt trevliga travsteg emellanåt.
 
Ju rakare jag få honom i galoppen desto närmare bytena ligger jag, så det blir en fin balansgång där han känns riktigt bra tills han snabbt slänger in ett byte.
Jag har även jobbat just bytena efter väggen för att få dom rakare, då ifrån förvändgalopp till rättvänd och det tog ett ganska bra tag innan han förstod vad jag menade. Han är lärd att byta galopp för tygeln. Men nu förstår vi allt som oftast varandra riktigt bra.
 
Han är otroligt rolig att rida och har en jätte härlig inställning till jobb, han ser alltid toknöjd ut och skulle nog gå tills han stupade om man bad honom.
Älskar verkligen hans energi när man sitter på honom, även om det ibland kan bli lite mycket otålighet och uppmärksamhetskrävande när man står på backen eller när han "bara" ska gå i hagen.
 
Jag riktigt längtar tills vi verkligen lärt känna varandra ordentligt och tills vi kan ta oss ut på tävlingbanan tillsammans.