Shamrock

Eller Shaggy som han numera kallas, Thomas fick välja smeknamn, har nu bott hos mig lite drygt 2,5 vecka. Ingen tid alls egentligen men det känns som att han passar väldigt bra in i vårat knasiga gäng.
 
Lite kort om hur jag upplevt honom hittills, som sagt vi håller ju fortfarande för fullt på att lära känna varandra så detta kommer troligtvis att ändras rätt ordentligt.
 
Han är super trevlig att rida, alltid framåt, tuggar på utan att bli het. Man har en trevlig kontakt nästan hela tiden och är det något blir han lite tom.
Han är hela tiden positiv till jobb och när tränset är på och vi är påväg ut ur stallet är det full fart mot ridhuset som gäller.
Han är tillskillnad ifrån Ivan totalt obrydd om andra hästar i ridhuset, möten. Han bryr sig heller inte nämnvärt om ljud. Blir han rädd eller förskräckt stannar han och kollar, gärna ganska länge innan han smyger förbi.
 
I stallet är han super social och lämnar gärna maten för att gosa eller prata med en. Han är en riktigt spjuver och har på dessa veckor lyckats öppna boxdörrar, dragit ner grimmor och liknande och krupit ur täcken. Han är en riktig hejare på att smutsa ner sig ordentligt.
 
Han tycker inte att det är jätte trevlig att bli borstad och vara inne i stallet ensam innan ridning, då ska det helst gå ganska snabbt. Även om detta blivit mycket bättre, är värre dagarna efter han vilat. Däremot efter man har ridit får man gärna stå och borta och rykta både länge och väl.
 
Han hade även en period (2 dagar) då han inte alls ville gå in i stallet då dom andra hästarna var kvar ute. Detta gick dock över ungefär lika snabbt som det kom.
 
Jag tycker helt enkelt väldigt mycket om denna personliga häst och ser verkligen fram emot att få lära känna honom ännu mer.
 
 

Kommentera här: