Tävling på Kungsnäs dag 1 Msvc:2

I helgen var Ivan och jag ner till Kungnäs för tävling.
 
På lördagen startade vi sent, sist på dagen, så jag hade god tid på mig hemma och hann rida Shaggy i lugn och ro. Thomas hjälpte mig att lasta och Ingrid mötte upp nere i Sundsvall. Ivan var som vanligt en stjärna och stod stilla och nöjt i transporten.
 
Jag valde att rida fram utomhus, framförallt för att det var tomt på andra hästar där. Ivan tycker det ju är lite läskigt när det blir trångt. Plus att banan inne var väldigt hård.
Han kändes riktigt fin i travjobbet medan han i galoppen blev lite stor och gungig och jag fick honom inte riktigt kvick framför skänkeln. Såhär i efterhand skulle jag haft med mig spöt som stod nere vid bilen för att få lite extra reaktion.
 
Inne på banan blev han för första gången lite spänd för domarbordet och banderollen det var täckt med och jag gjorde dessutom en miss att befinna mig påväg rakt mot domaren precis när hon blåste i sin visselpipa och ställde sig upp.
 
I programmet kändes traven riktigt bra, mycket bättre än i Hudik. Han kryper fortfarande ihop lite i formen ibland men det är bara en styrkegrej. I galoppen däremot smög det sig in lite missar, för att han inte var tillräckligt kvick. Vi lyckades bland annat peta in ett byte i den ena förvända och missade ett av de enkla bytena. Vi belöndes dock med 8:or för den ökade galoppen. Han har ju riktigt härlig galopp.
 
Jag var super nöjd när jag kom ut men tänkte att eftersom traven var så pass mycket bättre men vi hade fler missar borde procenten hamna ungefär på samma nivå som helgen innan. Men vi lyckades rida till oss över 68%
 
Så andra starten i msvc, andra kvalet till msvb fixat och dessutom en andra plats.
 
Heja Ivan! :)

Kommentera här: