Träning för Ingrid 20/11 Ivan

Onsdagsmornarna startar alltid på allra bästa sätt då det är träningsdag för Ingrid.
Det var Ivan som fick gå denna vecka och som han gjorde det! 
 
Är så himla stolt och glad över den utveckling han har gjort och att han riktigt börjat blomma ut. Min telefon varnade förra veckan att den började ha ont om utrymme och jag hittade då en video på Ivan för ganska precis ett år sedan och det är svårt att tro att det var samma häst som då vinglade omkring i en lb.
 
Men för att ta det ifrån början så, efter att ha värmt, startade vi med galoppjobbet och där jobbar vi jätte mycket nu med att kunna växla fram och tillbaka och fortsätta vara rakt under mig, ha bakbenen under Ivan och även kunna göra detta på andra linjer än rakt framåt. Så växlade in lite skolor, volter osv. Han kändes riktigt fin så jag fortsatte jobba lite mot piruettgalopp på en stor volt. Här var han super duktig och tuggade på i precis samma rytm, man vill ju på sikt att han ska orka trycka på och komma upp lite till i sprången i samlingen men det måste få komma succesivt med styrkan.
 
Här säger Ingrid att jag ska prova leka med små kvartsvändningar på en fyrkant, jag tänkte direkt att det blir för svårt, men tji fick jag. Till höger var det inga problem alls, till vänster gjorde jag lite för mycket först och fick lite fel men så snart jag bara vände med honom så var han med på noterna. Så himla duktig. La in något byte när vi bytte varv och dom till vänster börjar verkligen kännas enkla nu och är på hjälpen och riktigt fina kanske 8 gånger av 10. Dom till höger är fortfarande svåra då han vill räta ut bakbenen och liksom häva sig över, dom blir oftast rena men det är extremt obekämt där uppe på när det går mer uppåt än framåt.
 
Galoppsprången jag fick känna på efter det här jobbet var magiska och jag kunde knappt bryta av till trav för han bara frågade hur mycket han skulle samla istället.
 
Därefter tog vi lite trav men kom överens om att bara hitta den fina traven efter fyrkanten och dom stora volterna och inte göra några "svåra" saker då han jobbat på så bra i galoppen.
 
Och som han travade, jag önskar verkligen att alla någon gång får känna på den känslan. Han skjuter på som bara den men utan att gå iväg, liksom mer frågar hur mycket han ska trycka på, han kommer upp ifrån backen och "klickar" i kontakten, så man har en del i handen men utan att han blir stark utan bara ett bekämt stöd. Han är så framför skänkeln att mina ben bara kan hänga längs sidorna och minsta lilla jag lägger på benen får jag ett extremt bra svar. Så cool känsla och jag riktigt längtar tills han orkar ligga där hela tiden och vi kan få visa upp den på tävlingsbanan.
 
När Ingrid säger att han ser ut som en miljon vet man att det är bra, att lilla långhåriga, matglada, enögda ponnyhästen kan trava såhär trodde jag nog knappt i min vildaste fantasi och det ska bli så spännande att ser hur långt han kommer att gå.