Ett försökt att sammanfatta säsongen 2019 Shamrock

Shamrock anlände till Härnösand i slutet på april och, förutom att det tar ett tag att lära känna varandra, tog det också ett tag att få alla hans papper i ordning för tävling.
 
Men efter semestrarna anlända passet och vi kunde anmäla oss till vår första tävling.
Som blev hemma på klubben, jag hade ju efter tävlingen där med Ivan i våras sagt att det var sluttävlat på hemmaplan men efter succé helgen med Shamrock får jag kanske omvärdera beslutet.
Jag hade ju ingen aning om hur han skulle reagera på tävling, men han har verkligen överträffat förväntningarna och vi utbrister varje gång vi varit ute med honom hur lättsam han är trots att han är så grön (vi har en viss Romeo att jämföra med)
 
Tillbaka till Härnösand, Msvc var planen och kval till Msvb var drömmålet.
Vi lyckades rida ihop 70,11 och 70,23% trots felridning båda dagarna (skäms på mig) och började vår tävlingskarriär med en vinst och en 2:a placering och kvalen avklarade med lätthet.
Sjukt imponerad över hur bra han tog tävlingsmiljön.
Avklarade kval gjorde att vi reviderade planen lite och bytte klasser till Timrå helgen efter. 
Så där blev det debut i att åka bort och debut i msvb. Första dagen i Msvb:1 busade vi bort både ett byte och en ökning men red trots detta ändå ihop 63,75% på söndagen höll vi oss på mattan och redan ihop hela 66,68% och slutade 4 i ett starkt startfält.
I början av oktober var det dags för tävling igen, denna gången på Färsta.
I msvb:1 första dagen så började vi med att Shamrock blev kissnödig efter halten, ingen bra start med en 2:a. Men förutom det gjorde han ett fint program och vi slutade på 64,28%
På söndagen var det debut i FEI Lagtävlansprogram för Juniorer som även är en av klasserna där man kan kvala vidare till Msva och St:George. 
Detta programmet känns fortfarande lite i svåraste laget men Shaggy går in och gör det bättre än vi får till det på träning. Så roligt, 64,54% och första kvalet satt på första försöket!
 
 
Sen avslutades som sagt säsongen i lördags, i ett väldigt blött Timrå. Även här var det FEI Lagtävlansprogram för Juniorer som gällde och han kändes fin på framridningen. Inne på banan blev han lite mer taggad vilket jag var så glad över. Det resluterade dock i att det var lite svårt att stå still i halterna. Men förutom det och en bajspaus där det skulle vara ett byte var han super fin. 
63,64% och vi var helt plötsligt färdigkvalade till Msva. Något jag faktiskt bara vågat ha som drömmål.
 
 
Som sagt en lite annorlunda och märklig säsong, men jag är så glad och tacksam att jag nu har två fina friska grabbar att gå in i vinterträningen med. Målen för dom båda kommer i separata inlägg.