Ett försökt att sammanfatta säsongen 2019 Filkes Ivanhoe

I helgen gjorde jag årets sista tävling. Känns märkligt, den här säsongen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, kort, hattig, inställda tävlingar, ny häst men ändå massa framgång och uppnådda mål.
Men vi börjar från början och startar med Ivan i detta inlägg annars tror jag det blir för långt för att orka läsa.
 
Han skulle ha startat säsongen i Umeå redan i mars, men snöstorm och ett skavsår av sadelgjorden satte stopp för dom planerna.
Istället fick säsongsdebuten vänta till slutet på april då vi åkte till Hudiksvall och debuterade Msvc. 
Några missar men ändå att gå ifrån Lb till Msvc och göra debuten på 63,45%, var så stolt över lillen och första kvalet till Msvb var klart. 
 
Helgen efter var vi på Kungnäs och red även här två Msvc klasser. Ivan var så himla fin och vi lyckades rida ihop 68,48 och 69,16% och fick rosett både på lördagen och söndagen. Därmed var kvalen till Msvb och säsongens mål för Ivan avklarade. Så himla roligt!
Vi red även en Msvc på hemmaplan där jag var allt annat än nöjd med min egna ridning, jag lyckades inte alls fokusera som jag brukar och lät för mycket annat påverka. 
Men Ivan var en stjärna och vi red ihop 64,88% vilket ledde till en 2:a placering och ytterligare en rosett.
 
I början av juni åkte vi till Hudiksvall igen för våran första sovaborta tävling. Ivan tog det med ro men det var vår sämsta helg resultatmässigt. Han kändes väldigt fin och var påväg att hitta ett snäpp till gung i traven men det gjorde också att det smet in fler tekniska missar i programmet. Men jag var trots det väldigt nöjd med känslan och % var ju ändå 64,04 och 62,85. Helt okej lägsta nivå för honom som ju faktiskt är väldigt grön på detta.
 
Ivan fick sedan avsluta sin säsong på Färsta där han på lördagen sprang ihop 63,95% trots lite byten som inte var planen. På söndagen lämnade vi bytena hemma och fick ihop fina 67,14% och var snubblande nära seger i klassen. 
Så otroligt nöjd med honom och varför han fick avsluta säsongen så pass tidigt var mest för att det är svårt att tävla Msvc och lära sig byten samtidigt, han har varit noll tittig inne på banan och behöver därför inte ut och se staket på det sättet och han har faktiskt överträffat alla förväntningar i samtidiga Msvc starter och trots lite missar ibland hela tiden legat över kvalgränsen.
 
Mål för vinterträningen kommer i ett separat inlägg :) 

Kommentera här: