Tävlingsdebut med Shamrock

Förra helgen var det dags för Shaggys tävlingsdebut. Äntligen hade papperna ifrån tilläggsregistreringen kommit och vi var redo.
 
Hade dock från början bestämt mig för att debutera nästa helg i Timrå, men efter en bra träning för Ingrid på onsdagmorgonen efteranmälde jag mig till hemma tävlingen.
Tävlingsbanan var öppen för ridning på fredagmorgon och bästa Ingrid kom och supportade. Shaggy kändes riktigt fin och var inte alls spänd för blommor, staket eller domarkurer. Så himla skönt!
  (null)

 
Lördag var det dags för start, han var lite spänd till en början på framridningen då dörren på kortsidan i ridhuset var öppen och det gick både folk och hästar utanför, men det släppte ganska snabbt. Det är ju ett litet labborerande med ny häst hur länge man ska rida fram men jag satt upp 40 min innan start och på lördagen var det rätt lagom.
 
Väl i programmet var han verkligen med mig i min bubbla, vi märkte inte ens ponnyn på andra banan som drog med sin ryttare upp nästan i rumpan på oss. Skolorna var lite svagare än vad vi kan göra dom och jag lyckades med bedriften att rida fel... Galoppdelen var däremot riktigt bra.
Jag var så himla nöjd när jag kom ut och tänkte att vi nog satt det där första kvalet. Vi red ihop hela 70,1% och vann klassen. Så himla roligt!
 
På söndagen var det igen dags för en Msvc:1 och även då satt jag upp 40 min innan, denna dag blev det dock lite väl långt då han var lite trött från lördagen. Väl inne på banan var skolorna bättre men han kändes lite mattare. Jag red fel även denna dag, vet inte vad som hände, jag rider aldrig fel också gör jag det 2 gånger efter varandra. Även här var jag så himla nöjd med honom och totalt red vi ihop 70,2% och fick även en 9:a på avslutningshalten. Här räckte det till en 2:a placering.
 
Så himla roligt och han var så duktig så: 2 rosetter, 2 kval och vi har nu bytt klasser till Timrå och kommer debutera Msvb där.
 
TJOHO!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kommentera här: