Träning för Charlotte 10/4 Shamrock

I fredags gjorde vi någonting riktigt roligt.
 
Jag vet inte om ni hängt med så länge så att ni var med när jag bodde, jobbade och tränade nere hos Charlotte och Rasmus Haid Bondergaard, var hela 5 år sedan nu. Sen dess har vi haft sporadiskt kontakt, filurat lite på om Lotta skulle kunna komma upp och hålla träningar men inte riktigt fått ihop det med antal deltagare och tider osv.
 
Men i fredags provade vi träning via Ridesum appen. Det går alltså till så att jag bokar träning med Lotta, har med mig någon som filmar, Lotta sitter i Skåne och instruerar och jag hör henne genom hörlurar. Det fungerade så himla bra, krävs ju dock att man har något (just denna gång världens snällaste man) som orkar stå i nästan en timme i ett kallt ridhus och filma. Evigt tacksam för det! 
 
Och även om jag har ett super bra upplägg här hemma med träning så var det så nyttigt, inspirerande och jag blev så peppad efteråt.
 
Shaggy fick gå detta pass och vi började med lite trav, jag hade ju garanterat en fördel här, att även om Lotta inte sett Shaggy innan, så känner hon ju mig och min ridning utan och innan. Så det tog ungefär ett halvt varv innan hon satte fingret på våra svarheter och var på oss som en hök.
 
Vi fick till en början göra trav-skritt-trav övergångar där jag varje gång jag landade i skritt skulle flytta honom några steg åt sidan innan jag satte igång igen. Shaggy blev så fin av detta jobb och jag kom verkligen åt honom utan att bli klämmig själv. 
 
Sedan red vi lite skolor, i öppnorna fick jag rida mer framåt och i diagonalslutorna som vi ju har lite kämpigare med fick jag, så fort jag tappade lite bjudning rida ut på en diagonal i mellantrav. Det tog några försök men sedan blev dom mycket bättre.
 
Efter lite pust gick vi över till galoppen och började även här rida lite diagonalslutor på samma sätt, sedan gick vi över till piruettjobbet. Växlade mellan att jobba på en volt där jag både minskade sprången och minskade volten. Blev jätte mycket hjälpt av att lägga spöt på ytterbogen i vändningen. Sedan fick jag gå ut, rida efter fyrkanten och öka på långsidorna för att gå in och jobba piruettgaloppen igen. Här var hon på mig att faktiskt våga lite till, det värsta som kan hända är att han bryter av. Han blir fortfarande lite platt i sprången men jobbade på riktigt bra. Gjorde även några byten som Lotta var nöjd med. Avslutade med lite trav och jag hade verkligen en super härlig känsla där han var framför mig.
 
Så lycklig efteråt, både för att Shaggt kändes så fin, att vi fick ihop det och att det funkade så bra med tekniken, att Lotta verkligen gillade honom och att vi fick ett kvitto på att vi jobbar på helt rätt sätt här hemma.
 
Nu är förhoppningen att jag ska få ihop ett gäng träningar till för henne som komplement till min hemmaträning. 
 
 

Kommentera här: