Träning för Charlotte 18/4 Shamrock

I lördags var det träningsdags för Lotta igen. 
 
Är så sjukt tacksam att hon tar sig tid, att Thomas ställer upp att stå en timme i ridhuset och filma och dessutom att Ingrid sitter på läktaren så vi kan ta med så mycket som möjligt vidare i vår dagliga träning. 
 
Vi började med lite trav och skolor, öppnorna tyckte hon ganska direkt var bra idag, jag fick bara tänka på att rida lite till framåt i dom och att använda innerskänkeln lite extra för att få honom att komma upp lite till med bogen. 
 
Vi gick över till diagonalslutorna som ju varit en av våra svåraste rörseler. Vi började med att rida dom ifrån medellinjen och ut till väggen, ganska lång linje med fokus på att behålla traven. Sedan fick jag några gånger göra tvärtom och rida dom ifrån väggen in till medellinjen och sedan växlade vi också med att vända upp direkt efter hörnet och rida den väldigt mycket brantare ut mot väggen. Då för att få honom att komma lite bättre åt sidan. Dom blir bättre och bättre men det är fortfarande lite svårt, speciellt till vänster, att få ihop alla delarna :)
 
Växlade in lite galopp och började ganska direkt med bytena, fick rida både enstaka, flera i följd utan att räkna, fyror och treor och han gjorde dom riktigt bra. Han vill svaja lite i högerbytet då bytena kommer tätare så jag fick här också rida lite mer framåt till bytet. 
 
Gjorde några slutor på samma sätt som i traven, först från medellinjen och ut, sedan som dom ligger i Msva med bytet på medellinjen, samma här att jag behöver komma ihåg att rida fram till bytet. Avslutade med att rida några sånna riktigt tvära slutor här med.
 
Tog vid vi piruettjobbet där vi avslutade sist och hennes kommentarer är egentligen att jag ska våga testa även om det blir tokigt, att jag ska våga spela på det och våga ligga kvar ett snäpp till. Varierande med att gå ur och växla framåt. Även om han fortfarande behöver bygga mer styrka här och inte riktigt orkar galoppera upp ifrån backen i samlingen så tar han jobbet så himla bra!
 
Efter lite skritt började vi med att trampa honom lite, det som så småningom förhoppningsvis ska bli piaff. Jag har ju inte gjort någonting sånt jobb med honom alls innan så vi började verkligen från noll. Jag fick när jag skulle sätta igång till trav ta tyglarna lite emot mig och starta igång så att känslan blir att han liksom vacklar lite in under mig, sedan ur i trav eller ner i skritt lite olika beroende på hur han reagerade. 
 
Även här tog han jobbet så himla bra och både jag och Lotta var riktigt nöjda när vi var klara.
 
Läxan till nästa gång är att fortsätta jobba på att ändra galoppen, tvära mer i slutorna och leka med trampet. 
 
Taggad och laddad att träna vidare :-)
 
 

Kommentera här: