Träning för Ingrid 15/4 Ivan

Vips så var det onsdag igen och träningsdags för Ingrid.
 
Blev Ivan som fick hänga på denna vecka också eftersom jag fick hjälp med Shaggy av Lotta i fredags och har en ny träning tillsammans med henne inbokad på lördag. 
 
Ivan var ju sådär förra veckan men har sedan dess känts bättre och bättre, jag har bara jobbat med att få påverka honom, att kunna ändra och att ha honom så avspänd som möjligt.
Började med lite trav och först knöt det sig lite för honom när jag bad honom peta in vänster bak i volterna och ville räta upp honom lite extra men efter att han förstått vad jag bad om så blev det mycket bättre och jag hade fin känsla i både volterna och öppnorna.
 
Red även lite slutor efter långsidan och där är det ju fortfarande lite svårt att få honom att både komma åt sidan, trava på och forma. Men jag tycker det blir bättre och bättre. 
 
Avlutade travjobbet med att bara leka lite fram och tillbaka i traven och då blev han super duper fin!
 
Skittpauser la vi in lite överallt och när det var dags för galopp hamnade vi i lite samma läge som i traven att det knöt sig lite i huvudet på honom när jag bad honom spåra och ta i, men det var väldigt snabbt över och då bjöd han på en riktigt fin känsla där jag kunde ändra både fram och tillbaka och han kändes riktigt med mig. Även den förvända jag spelade med kändes fin. Lite svårare till vänster där han gärna blir lite stor i galoppen istället för kvick men överlag en super bra känsla.

Så vi avslutade där och jag tänker att om han fortsätter kännas avspänd är det snart dags att stoppa in något byte här och där igen.
 
Så roligt att rida :D 
Fina killen <3

Kommentera här: