Träning för Ingrid 8/4 Ivan

Har kommit av mig lite i uppdateringarna men det är dags att bättra sig, är ju så roligt att ni är så många inne och hänger här varje dag och framförallt är det super nyttigt och roligt att ha kvar och kunna gå tillbaka och läsa känslor, tankar och utveckling.
 
Vi hoppar tillbaka till onsdag förra veckan och träning för Ingrid. Ivan fick hänga på och vi har haft en lite jobbigare period nu, eller såhär. Ivan går mellan att kännas magiskt fin till att bara knyta ihop kroppen och totalt tappa läget, till att bli magisk fin igen.
 
Så vi började med lite trav, här fick jag be honom kliva in ett snäpp till med bakbenen i volterna medan vi har hittat ett jätte härligt flyt nu i öppnorna. 
Red även någon diagonalsluta och den till vänster som har varit mycket svårare känns numera lättast.
 
Tog lite galopp och här blev det svårt igen, han spänner sig och bara väntar på byten och andra svåra grejor. Så vi backade tillbaka, jobbade på 20 metersvolten med att bara kunna växla fram mot mellangalopp utan att han spände ryggen och tryckte lite mot min skänkel till att kunna gå ner till trav och sedan fatta galopp igen. Var lättare att hitta ett avspänt läge till vänster och lite svårare till höger.
 
Efter att ha pausat lite så bjöd han upp med sån magisk trav igen, så summan av det hela insåg vi att jag behöver bli ännu nogrannare på att lägga in dom här viktiga micropauserna i skritt. 
 
 

Kommentera här: