Finaste Ivan!

Tisdagar är verkligen min tröttaste morgon och torsdagar min tröttaste kväll. 
Så imorse när klockan ringde var det riktigt tungt att kliva upp, jag önskar så att jag vore lite mer morgonpigg. Nästan varje morgon när klockan ringer runt fem tänker jag "när får jag sova igen? Hur långt är det kvar till nästa sovmorgon?"
 
Jag försöker verkligen få in lite positiva tankar så som "ny dag, nya möjligheter" "du får ju kliva upp och göra det bästa du vet" men det fungerar inte alls. 
 
Men ändå kliver jag upp, varje morgon och när jag väl tagit mig utanför dörren går det ju bra, varje gång.
 
Idag fick Shaggy springa några varv på lina (tänkte skriva lite utförligare om honom senare) medan Ivan fick jobba.
 
Började med lite travjobb och fokuserade först på övergångar trav-skritt-trav, att kunna behålla drivet hela vägen ner i skitt och igång igen. Växlade in lite öppnor och skänkelvikning på långa diagonaler emellan. Även här var fokus mest på att han skulle hålla drivet ifrån bakbenen och inte sprattla för mycket med benen istället. 
 

Han blev riktigt fin i detta jobbet så efter lite skrittpaus blev det lite galoppjobb och jag fick med mig drivet ifrån traven och kunde direkt leka med fram och tillbaka läget. 
Jobbade även lite på att minska volten till en STOR arbetspiruett och idag kunde jag behålla galoppen. Han har ju här också gärna velat stoppa upp lite och sprattlat mer uppåt med frambenen än att driva på genom kroppen. 
 
Vände även några hörn (delar av piruett) dessa gjorde han så bra idag. Helt klart bästa gången och det känns som att han börjar förstå lite vad som förväntas av honom.

Avslutade med lite byten, dom till vänster känns super säkra nu medan dom till höger börjar komma mer och mer på hjälpen om ännu väl mycket avstannande med skutt :P
 
Finaste Ivan!
 
 

Kommentera här: