Idag var han en stjärna!

Efter några tuffare dagar var Shaggy åter igen en stjärna idag.
 
Både i hanteringen, som ju varit den jobbigare biten och i ridningen.
 
Redan i värmningen kändes han väldigt med mig och var rund genom kroppen och sökte stödet långt fram. Började sedan med att göra några inridningar, tänk att man så lätt glömmer bort att lägga in dessa programdelar när vinterträningen kommer. Första var inte alls bra, vi kom ganska rakt in, mer eller mindre ramlade in i halten på snedden och hade alltför många skrittsteg innan vi kom igång i trav. 
 
Men bara två vändor senare satt det som en smäck, så nu ska jag försöka komma ihåg att lägga in dessa med jämna mellanrum. Red sedan igenom travdelen i msva utan längningarna och han gjorde skolorna riktigt bra idag och det kändes som jag hade ett fint flyt i traven. 
 
Därefter blev det lite galopp och jag växlade först lite fram och tillbaka och han kändes riktigt fin här, bärig även i framåt läget och ganska kvick tillbaka. 
Red sedan in på diagonalen, samlade och vände 1-2 språng på det som ska bli piruett. Här gjorde han det bäst till vänster, då han blev lite väl långsam till höger. Men vänster har ju hela tiden varit våran svagare sida i galoppjobbet så var riktigt roligt att det kändes så pass enkelt.
 
Avslutade med lite byten som var riktigt fina, stora, luftiga men utan att han spände sig och blev lite hög bak som han lätt kan bli. Däremot tyckte han att det var lite krånligare att byta när han låg så pass bra mellan hjälperna och inte fick svaja, men när bytena väl kom var dom som sagt riktigt fina.
 
Kul pass och härligt att han är tillbaka med mig igen <3
 
 

Kommentera här: