Träning för Ingrid 12/2 Shamrock

Åh vilket bra pass vi gjorde igår morse, äntligen känns det som att vi tar ganska stora steg framåt. 
Ibland när man vill så mycket är det otroligt tålamodsprövande att vänta på resultaten och med dom här djuren är det så mycket som ska klaffa.
Man får verkligen hitta sitt system, hålla sig till det och lita på det så kommer resultaten.
 
Igen så tacksam att jag har Ingrid att bolla med och som tar sig tid att ha träning innan tuppen ens vaknat. 
 
Shaggy kändes helt okej i värmningen, förklarade för Ingrid att jag tycker jag sista två passen hittat bättre galopp, bättre kontakt och att han liksom själv kommit upp utan att, som jag upplever att han gör ibland, trycker upp halsen och nacken istället för att växa upp med hela fronten.
 
Så vi började med lite galopp och Ingrid kunde hålla med om att det blivit ett snäpp bättre, detta gör dock att det blir lite svårt och jobbigt en så länge att hålla de här fina sprången i de samlande rörelserna. Så jag får ändra mycket, rida en kort bit öppna, gå ur och hämta upp galopp och fina språng för att sedan gå in i den igen. Likadant med slutorna. En så länge orkar han bara hålla dom riktigt fina sprången i några meter men med lite mer styrka kommer det hålla hela vägen.
 
Även i traven tyckte Ingrid att det hänt saker, här har jag lite svårare att själv känna skillnaden. Vilket igen gör det så viktigt att ha någon på marken att bolla med. 
Red lite skolor även här och öppnorna var bra, slutan till höger likaså medan till vänster red jag inte tillräckligt bra utan ville trycka med bakdelen för mycket vilket gjorde att vi tappade både lite flyt och balans. När jag väl skärpte till mig fick vi till denna också.
 
Avslutade med att ändra traven lite efter fyrkanten och då kändes han riktigt riktigt fin och jag fick en helt annan stadig känsla i traven och han liksom klickade i kontakten över ryggen utan att bli låg.
 
Så kul!!
Heja Shaggy <3
 
 

Kommentera här: