Träning för Ingrid 19/2 Ivan

Onsdag igen och träningsdags, tjoho!
 
Började morgonen tidigt med utsläpp, mockning och longering av Shamrock. 
06.45 var det träningsdags med Ivan för Ingrid.
 
Han har känts rätt bra det senaste, eller såhär. Det har växlat mellan magiskt bra, helt okej och lite ansträngt/jobbigt/spänd och sedan till magiskt bra igen. 
 
Jag tror att jag igen vill lite för mycket och inte riktigt låter honom få tid att komma igång och jag blir för klämmig och på honom, han vill ju så mycket han med och blir jag då för på för tidigt bara knyter det sig hos honom. Jag måste rida ännu bättre helt enkelt.
 
Efter värmningen började vi med att bara checka av läget, red lite övergångar trav-galopp-trav som han gör väldigt lydigt men vill gärna sjunka lite och lämna bakbenen så detta jobbade vi på lite med. Växlade in lite tempoväxlingar i både trav och galopp och även några öppnor. Öppnorna hade riktigt bra flyt idag, på sikt vill man ha både lite mer eftergift och lite mer påsjukt men absolut helt okej.
 
På slutet travade han så himla bra, fick det fluffet i traven men fortsatte ändå driva på genom hela kroppen. Slutar jag klämma går han så mycket bättre.
 
Sen jobbade vi med lite förvändgalopp och den känns riktig enkel, han behåller en fin rytm och jag kan vända nästan hur som helst. Lite bättre till höger än till vänster där det är extra noga med att jag har honom kvar uppe på yttertygeln.
 
Avslutade med några byten, vänster var bra, han bytte före bak en gång men det tar jag på mig. Höger gjorde vi tre försök som kom efter hjälpen och med så mycket studs att jag helt tappar balansen. Men det sista var nog det bästa försöket vi gjort. Det gäller verkligen att jag får bakbenen riktigt kvicka utan att han går iväg mer ifrån mig. Hurra!!

Så roligt att rida och träna och jag kämpar vidare för att bli ännu bättre.
 

Kommentera här: