Träning för Ingrid 26/2 Ivan

Onsdag och träningsdags igen, herregud vad mornarna börjar kännas lättare nu då det faktiskt är ljust redan vid 06.30 tiden. 
 
Idag var det Shamrocks tur, försöker ju som sagt ta med dom ungefär varannan onsdag för att få hjälp och input av Ingrid, även om mycket går att ta med sig och använda på båda pojkarna, speciellt det som handlar om min ridning, vilket ju det mesta gör :)
 
Idag jobbade vi på med skolorna i både trav och galopp. Vi började i galopp och det känns överlag som att jag har ett snäpp bättre grund, vilket ju gör det mesta både enklare, när delarna är mer på rätt plats och han är bättre framför skänkeln, men också jobbigare att utföra.
 
I öppnorna, speciellt i vänster varv behöver jag hålla lite extra koll på ytterbogen. Såhär, han kommer in i den bra men efter en bit (lite olika hur lång bit) faller framdelen och ytterbogen lite ut mot väggen och då går vi från en öppna som är riktigt bra till att sakna den där sista eftergiften och böjningen. Detta händer i båda varv, även om det är mer märkbart i vänster, och i både trav och galopp. 
 
Växlade lite med att rida volt-öppna-volt-öppna till att lägga in volt-öppna-diagonalsluta.
 
Shaggy jobbade på riktigt bra och i traven på slutet hittade jag en fin känsla med lite mer gung, det vi behöver förbättra ytterligare just nu är ju styrkan, så han orkar samla och trycka på och inte göra lite antingen eller.
 
Riktigt nöjd och det är så roligt att träna och väldigt roligt att diskutera ridning, tacksam!
 
 

Kommentera här: