Träning för Ingrid 5/2 Ivan

Hurra för onsdag och träningsdags för Ingrid igen.
 
Kan inte vara nog tacksam över att hon pallrar sig upp för att hjälpa mig på onsdagsmornarna <3
 
Idag var det Ivans tur, efter att ha joggat igång lite drygt en vecka var vi nu redo.
Började växla lite trav och galopp med skolor. Han kändes ganska fin, eller såhär:
Vissa steg känns han magisk, sen hamnar han i lite väl mycket gung och sprattel med benen så han liksom tappar bort drivet ifrån bakbenen och då blir det något steg kaos för att sen hitta det magiska igen.
 
Detta händer just nu i både trav och galopp och är självklart lättast att undvika när vi bara rider rakt ut och det går att fuska lite och göra det på lite mer fart och svårare när vi är i rörelserna där det ju faktiskt kräver att han sitter kvar och skjuter på lite. Men som sagt vissa steg är helt magiska och med lite mer styrka blir dom fler och fler.
 
Avslutade med lite byten och roligast idag är helt klart att vänsterbytena känns sprättlätta. Gjorde tre stycken, raka, rena och exakt på hjälpen. Känns verkligen som att dom har landat. Till höger är det fortfarande lite svårare då han gärna blir lite gungigare i galoppen och har lite svårare med kordinationen men vi fick till 2 helt okej, rena, men väl avstannande och hävande. Men det kommer, dom blir hela tiden bättre och bättre till höger också.
 
 
 

Kommentera här: