Fredag 3/1

Imorse var det tungt att kliva upp, jag är så himla bra på att vara ledig och gillar inte alls mornarna när klockan ringer innan 05 *gäsp*
 
Men väl ur sängen går det ju alltid bra, 6,5 grader varmt i mitten på januari och bara skridskobana precis överallt. Det blir många pass i ridhuset just nu, försöker variera arbetet och intensiteten så mycket det bara går men visst längtar vi till bra underlag i skogen igen.
 
Ivan fick vila idag, han har varit så himla fin nu två dagar så idag blev det bara promenad. 
Shaggy däremot hade sin promenad dag igår och det var dags för lite jobb igen. Just nu är det lite, jobbigt är nog att ta i, men vi är i ett läge där allting känns sådär halvdant. Varken super bra eller speciellt dåligt. Så jag får jobba på att ha is i magen, följa min plan så glimtar han verkligen till emellanåt. Blir jag lite för ivrig däremot blir det lätt pannkaka.
 
 
Han är ju alltid lite tråkig att värma, eller alltså jämfört med gummibollen Ivan är dom flesta det. Han känns ju toppen fin från första steget varje dag. Så det är en lite taskig jämförelse :) 
 
Idag valde jag att fokusera lite extra på galoppjobbet, rider extremt mycket innanför väggarna just nu för att verkligen känna att han är rak, att han driver rakt fram till båda tyglarna och att jag kan ändra honom i det läget. Började med lite öppna efter långsidan, dessa gör han ganska bra nu men jag vill kunna fortsätta ändra utan att tappa det läget. 
 
Jobbade lite mot piruettgaloppen både på lite större volt, på en fyrkant och efter långsidan. Till höger får vi till fler och fler riktigt fina språng medan det till vänster fortfarande är lite jobbigt och han blir tappar lite energi och blir lite långsam, så då går vi ur startar upp och samlar sedan igen. 
 
Bytena har jag jobbat efter väggen ett tag för att få dom rakare igen, sen vi började nosa på seriebytena har dom börjat svaja lite mera, så nu går vi tillbaka och rakriktar igen. Dessa gjorde han riktigt bra idag och jag hade ett fint sug och en härlig galopp då jag avslutade för dagen. 
 
 
 
1 Sandra:

skriven

Fina Mia. Härligt att läsa om hur du kämpar på. Jag jobbar på jag med. Vi (mamma och jag )har en fin läromästare på 16 år i stallet. Henne har vi på foder och sen en liten 3 åring (hennes dotter) som vi just ridit in. I dag har jag varit på hoppträning. Känns som om hoppet börjar tändas igen efter att ha förlorat lemon. Ta hand om dig!

Svar: Åh vad spännande! Och vad härligt att du börjar hitta tillbaka <3 desamma!!
Maria Haglund

Kommentera här: