Ivanhoe

Finaste Ivan, han utvecklas så mycket just nu. Framförallt traven är helt annan än för bara några månader sedan. 

Vi jobbar väldigt mycket på att behålla avspändheten och hålla koll på benen. Han är en riktigt gummiboll som vill så mycket men emellanåt slår han knut på sig själv och vi tar oss ingenstans för att sedan blomstra och bjuda på en underbar känsla. 

Så vi varvar mellan att träna på dom nya svåra sakerna, byten, trav mot passage, diagonalslutor och skolor i den större traven till att backa bandet passet efter med att bara trava litet, jobba övergångar och rakriktning. Slarvar jag med detta blir det pannkaka av alla ben och lite spänning direkt. 

Men han är så himla cool och bjuder verkligen på en magisk känsla när han frågar hur mycket han ska trava och ta i. Det gäller bara att jag är tillräckligt skicklig för att kunna ta hand om det. 

Nu väntar snart en lugn period med skritt för honom, vi hade bestämt att de skulle ske här efter nyår då det brukar vara så kallt och jobbigt men då vädret mer eller mindre ser ut att bjuda på plusgrader får det bli paus ändå :-) så vi hinner igång och träna på inför tävlingsstarten sen :-) 
(null)

Kommentera här: