Morgonträning och skoning.

Imorse klev jag upp innan tuppen, 04.45 ringde klockan *gäsp*
 
Först ut var Ivan som gjorde sitt sista pass innan lite vila.
Han kändes riktigt fin, jobbade massor med serpentinbågar och blandade med att göra trav-halt- trav vid passerandet av medellinjen och fatta galopp på samma ställe. 
 
 
Red sedan galopp på stora mittvolten där jag växlade mellan att öka och minska sprången, mot piruettgalopp och ut i ökad galopp, sedan la jag även en volt utåt i förvändgalopp emellanåt och även här kändes han riktigt fin.
 
Lyxproblemet med honom just nu är att få honom att ta i lagom mycket, han tar gärna i för kung och fosterland och löser sedan i dagsläget inte riktigt uppgiften. Sen vill han gärna bli lite sne med rumpan in till vänster så vi jobbar massor med rakriktningen där. Men nu alltså först ca 10 dagar med bara skritt och vila innan vi drar igång träningen igen inför tävlingssäsongen.
 
Shaggy gick ett pass för Ingrid och just nu är vi i ett mittemellan läge där ingenting känns katastrof men ingenting känns super bra heller. Han gör allt man ber om men nu vill man ha mer tryck i det och mer flyt liksom. Framförallt behöver vi jobba ännu mer på kontakten och få honom att driva bakbenen ett snäpp till rakt in under magen. Lättare sagt en gjort, så nu ändrar vi om lite. Vi håller ju fortfarande på att lära känna varandra och jag tycker fortfarande att det är lite svårt att veta hur jag ska lägga upp dagarna för att han ska fungera som bäst. 
Men nu kommer jag testa växla in mer jogging inne i själva passen, för att sedan be om korta korta bitar där han tar i och kommer upp och sedan växla tillbaka igen. Får vi se om det är modellen. 
Så tacksam att ha Ingrid att bolla med i dessa lägen, eller ja i alla lägen :D 
 
Vid 9 kom Olle för att sko och jag fick beröm för hur väl dom sköter sig nu mot för i början. Så jag sträcker på mig lite extra då det faktiskt är andra gången på en vecka jag får beröm för hur jag "uppfostrat" (känns som ett hårt ord) mina pojkar. Alltid roligt att höra, även om jag tycker det är en bit kvar ;) 
 
 

Kommentera här: