Träning för Ingrid 22/1 Shamrock

Imorse var det äntligen träningsdags igen, men herrejisses vad trött jag är på mornarna. Eller ja mest hela tiden just nu. Den här vintern och hösten har tagit hårt på all motivation och ork och jag längtar ihjäl mig till varmare och kanske framförallt ljusare dagar nu.
 
Shaggy kändes fin redan i värmningen trots att det blåste ordentlig storm ute och det emellanåt lät som att väggen på kortsidan skulle rasa ihop så var han med mig. Jag tycker att jag de senaste passen att jag hittat en helt annat kontakt ifrån start, det som ju varit väldigt jobbigt en period. Och att han är rundare med längre hals då jag startar igång.
 
Vi började jobba med skolorna i trav där jag fick lägga öppna utefter ungefär halva långsidan och sedan direkt gå in i diagonalsluta. Rida rakt fram på medellinjen, ta samma varv, gå in ett varv på 20 meters volten, fatta galopp, galoppera volten ut, göra ett avbrott för att sedan gå in i skolorna igen. 
Det här jobbet fungerade riktigt bra och jag hade fin känsla i traven, med bra kontakt och ett jämt flyt. Kunde även behålla den fina känslan i öppnorna i båda varv. Däremot är det fortfarande svårt att behålla det i diagonalslutan och då främst den till vänster. Där vill han gärna backa av lite och krypa upp och släppa den fina kontakten som vi ju haft lite trassel med i allt jobb undet en period. 
 
Växlingen med galoppfattiningen var precis som lättridningen ett super bra verktyg för att få bättre trav och bättre kontakt. Fungerar mycket bättre på honom än att bara peta på. 
 
Efter lite pustande tog vi lite mer galoppjobb, började med vändningar på en stor fyrkant, dessa är fortfarande lite svåra och han har inte riktigt fått koll på tekniken. Tog sedan piruettjobbet vidare på volt och här fick jag några riktigt bra språng. Helt klart dom bästa hittills. Även om det är en bit kvar tills vi dansar fram i piruetter så kändes det idag inte som att det kommer vara omöjligt framöver.
 
Avslutade med lite byten, här hade jag en otroligt fin känsla i galoppen, kanon kontakt och härligt påskjut framåt uppåt utan att han kryper upp sådär som han vill göra ibland. Dock balanserar vi fortfarande på en väldigt tunn lina här och det känns som att andas jag fel så tappar vi det. Här behöver jag också hitta ett lite annat sätt att rida i bytena, när han ligger så bra blir min vanliga byteshjälp alldeles för stor. Så jag fick prova mig fram några gånger och sista byten var riktigt fint.
 
Så kul att det känns som att vi verkligen är påväg ett snäpp till framåt. Det har varit lite tuffa veckor, då som jag skrev här längre upp, motivationen inte riktigt funnits där och när då allting känns sådär varken bra eller dåligt har det varit svårt att motivera sig. Men jag gick tillbaka och läste om ungefär samma period med Romeo och det var som att läsa mina egna tankar ifrån nu. Tänker att jag ska försöka få ner det till ett eget inlägg såsmåningom.
 
Men just nu tänkte jag bara avsluta med att det är så roligt att träna och jag är så tacksam att ha Ingrid som hjälp och bollplank som tror på oss då jag själv vacklar lite <3
 
 
1 Ingrid:

skriven

Tack! 😍

Kommentera här: