Träning för Ingrid 29/1 Shamrock

I onsdags var det träningsdags för Ingrid, det var Shaggy som fick gå även denna gång eftersom Ivan är på väg igång och fortfarande mest joggar. Annars brukar jag välja att ta dom ungefär varannan vecka för att få hjälp med båda.
 
Jag var dock lite sen då Shaggy inte tyckte att gå in i stallet och lämna kompisarna ute var en sån bra idé. Vi har på slutet haft lite hanteringstrassel och jag kan inte riktigt prata med honom så att vi förstår varandra. Väldigt frustrerande och jag hoppas att det ger sig snart.
 
Väl i ridhuset kändes han fin i värmningen, jag har verkligen hittat ett helt annat läge här. Tidigare kändes det segt och som att jag verkligen fick jobba på att få honom att söka stödet och bli rund och låg. Medan nu travar han på fram till handen direkt. 
 
Trots att han kändes fin i värmningen hade jag inte riktigt känslan framför skänkeln som jag vill ha så vi valde att starta med lite övergångar, galopp-trav-galopp och galopp-skritt-galopp. La även in lite byten där det passade. Här kändes han riktigt fin i galoppen medan han i traven inte riktigt swingade rörelsen genom kroppen på samma sätt utan istället blev lite hastig. 
 
Vi fortsatte att jobba lite skolor i trav och här blev det bättre och bättre, speciellt när jag kom ihåg att lägga in några steg lättridning här och där. Jag får en helt annan trav genom kroppen på honom då, så målet blir att behålla så mycket som möjligt av den sedan då jag sätter mig ner. 
Öppnorna kändes bra, höger sluta helt okej, vänster var lite trixigare.
Jag känner att jag inte riktigt får med honom åt sidan med tillräcklig eftergift och då vill jag trycka med baken mer. Men istället behöver jag tänka att hela han ska med men utan att falla lite neråt med fronten till vänster. 
 
Avslutade med några längningar i trav, här är svårigheten precis som i det andra travarbetet att inte få honom för hastig utan få honom att växla ut steget genom kroppen istället. Den sista (med lite hjälp av Ingrids applåd) var den bästa vi gjort.
 
Summa sumarum kändes han riktigt fin i galoppen, på rätt väg i traven och då framför allt öppnorna och jag hoppas att hanteringstestandet snart ska ge sig.
 
 

Kommentera här: